"Отримали обіцянки": розкрито невтішні підсумки саміту НАТО для України

/ УНІАН, 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

НАТО намагатиметься не дозволити допустити військової поразки України, каже Максим Розумний.

Доктор політичних наук, політичний експерт Максим Розумний прокоментував геополітичну ситуацію, яка може скластися після чергового саміту НАТО у Вашингтоні.

Як підкреслив він у коментарі Главреду, обіцянки країн НАТО Україні можна інтерпретувати так, що "нас (Україну, - ред.) і надалі не залишать без підтримки".

Експерт свідчить, що рішення Альянсу свідчить про те, що буде доставка ППО, і сучасних видів озброєнь, і просто необхідної кількості боєприпасів і снарядів до України, що буде здійснюватися послідовно і що "не дасть змоги допустити військової поразки України".

"А по-друге, у разі послаблення Росії та її армії отримати певну перевагу і вже на певному етапі, з появою літаків, далекобійної зброї, руйнуванням російських логістичних об'єктів, вже можна буде говорити про перехоплення ініціативи", - зазначив він.

Розумний додав, що в цьому випадку вже можна буде "тиснути на Росію", говорити з нею з позиції сили і домагатися тих поступок, на які вона не готова йти на сьогодні.

Хто такий Максим Розумний

Максим Розумний – український політолог, філософ, журналіст, поет. Доктор політичних наук. Народився 27 червня 1969 року в місті Київ. Закінчив Київський державний університет імені Тараса Шевченка, факультет журналістики (1992). Завідувач відділу стратегічних комунікацій Національного інституту стратегічних досліджень (2005-2008); радник віце-прем'єр-міністра України (2008); завідувач відділу гуманітарної політики та безпеки Національного інституту проблем міжнародної безпеки (з 2009), пише Вікіпедія.

Вступ України до НАТО - останні новини

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг у розмові з журналістами підтвердив, що всередині організації наразі немає єдності з приводу північноатлантичної інтеграції України. Тому питання членства в НАТО досі "не на порядку денному".

Нагадаємо, основна увага на саміті НАТО була зосереджена на зміцненні перемоги України в довгостроковій перспективі. Саміту НАТО передував саміт Миру в Швейцарії, де низка країн Заходу підписала з Україною власні гарантії безпеки.

Як повідомлялося раніше, президент США Джо Байден припустив, що навіть мир в Україні "необов'язково означає, що Україна вступить до НАТО". Байден зізнався, що "саме він був тим, хто сказав, що не готовий підтримати натоїзацію України".

/ Инфографика: Главред

Більше новин:

Новини заразКонтакти