Перемовини з США і питання України: у Німеччині оцінили ситуацію із запуском Північного потоку-2

У німецькому бізнесі вважають, що СП-2 повинен стати трансатлантичним проектом / Reuters

У Німеччині розраховують, що СП-2 все ж таки добудують.

Для того щоб вирішити проблему із завершенням будівництва і запуском в роботу газопроводу Північний потік-2, цей проект слід розглядати в контексті глобального енергетичного партнерства. Питання потрібно обговорювати в тому числі і з позиції енергетичної безпеки України, сказав виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Міхаель Хармс у інтерв'ю РИА Новости.

За його словами, німецький бізнес підтримує позицію уряду Німеччини щодо СП-2 і розраховує, що завершити будівництво трубопроводу все ж таки вдасться.

"Ми щиро вітаємо офіційну позицію уряду ФРН, він абсолютно підтримує "Північний потік 2". Ми виходимо з того, що цей проект, що пройшов повне узгодження у ЄС, дійсно буде добудовано", - сказав Хармс.

При цьому він акцентував увагу на тому, що за подальших перемовин з США і Росією щодо перспективи СП-2 потрібно обговорити проект з точки зору вигоди всіх сторін, яка передбачала б глобальне трансатлантичне партнерство в енергетичній сфері і в галузі екологічної безпеки. Серед головних питань присутня і проблема енергетичної безпеки України.Читати такожУкраїнський посол звинуватив президента Німеччини в спробі цинічно "обілити" Північний потік-2

"Слід обговорювати цю тему з США і Росією в комплексі з такими питаннями, як захист клімату, реформа енергетики і транспорту і, в кінцевому підсумку, енергетична безпека України. Тоді можна знайти прагматичне рішення", - підкреслив Хармс.

Україна і ситуація із запуском Північного потоку-2

Автор: Андрій Ганчук
Новини заразКонтакти