Операція ЗСУ в Курській області: у Путіна зробили заяву щодо перемовин

У Кремлі на тлі подій на Курщині не відмовилися від своїх ультиматумів на адресу України / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, УНІАН

Можливість запуску діалогу між Росією та Україною залежатиме від ситуації на полі бою, розповів помічник кремлівського керівника Юрій Ушаков.

Агресорка Росія не анулювала ультиматуми Володимира Путіна щодо України стосовно "перемовин", але наразі не готова говорити з Києвом, мовляв, через ситуацію в Курській області. Про це заявив помічник російського президента Юрій Ушаков.

У коментарі Teelgram-каналу Shot він сказав про те, що росіяни, мовляв, поки що не готові говорити з Україною.

"На цьому етапі з урахуванням цієї "авантюри" (операції ЗСУ в Курській області РФ) розмовляти ми не будемо. ...Наразі, звичайно, зовсім було б недоречно вступати в будь-який процес перемовин", - стверджує Ушаков.

Крім того, чиновник не знає, коли можливі перемовини з Україною.

"Я не знаю. Усе залежить від ситуації, зокрема на полі (бою, - ред.)", - підкреслив Юрій Ушаков.

Ультиматум Путіна Україні - що про це відомо:

Глава Кремля Володимир Путін 14 червня висунув Україні ультиматум у вигляді так званих умов миру. Зокрема, напередодні Саміту миру у Швейцарії він "закликав" Київ вивести війська зі своїх же Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Причому також із Херсона і Запоріжжя, які окупанти не контролюють.

Також Україна нібито має відмовитися від НАТО.

Якщо Київ на це, мовляв, піде, Москва начебто буде готова до перемовин щодо припинення вогню.

Ультиматум Путіна - серйозна помилка, сказав Володимир Зеленський. Росія тим самим показала, що налаштована на окупацію територій України, а не на мир.

"Росія хоч завтра може почати з нами перемовини, не чекаючи нічого, якщо вийде з наших територій", - нагадав Зеленський.

Хто такий Юрій Ушаков?

Юрій Ушаков - російський дипломат, державний діяч. З травня 2012 року обіймає посаду помічника президента РФ. У зоні відповідальності Ушакова - зовнішня політика.

У період з 1996 до 1998 року був постійним представником Росії при ОБСЄ, пізніше, з 1998 до 1999, обіймав посаду заступника міністра закордонних справ. А з 2008 по 2012 рік Ушаков був заступником керівника апарату уряду Росії, пише Вікіпедія.

Інші новини:

Новини заразКонтакти