Міноборони РФ очолить людина Путіна: що відомо про Андрія Бєлоусова

Андрія Бєлоусова запропонували призначити замість Сергія Шойгу / Колаж: Главред, Фото: сайт Кремля, government.ru

В армії Андрій Бєлоусов не служив, однак це не завадило диктатору обрати його кандидатуру на посаду міністра оборони.

Диктатор Володимир Путін представив Раді федерації для проведення консультацій кандидатуру Андрія Бєлоусова на посаду міністра оборони РФ замість Сергія Шойгу.

Про перестановки в Кремлі йдеться в повідомленні в Telegram верхньої палати парламенту країни-агресора.

Відомо, що Бєлоусов - в.о. першого віце-прем'єра Росії, раніше обіймав посади міністра економічного розвитку і помічника президента з економічних питань. Як пишуть росЗМІ, в армії Бєлоусов не служив, однак це не завадило Путіну вибрати його кандидатуру на посаду міністра оборони. Утім, Шойгу також не служив в армії.

З офіційної біографії відомо, що Бєлоусов у 90-х і на початку 200-х був науковим співробітником Інституту народно-господарського прогнозування РАН.

Після цього обіймав посаду заступника міністра економічного розвитку і торгівлі, заступника міністра економічного розвитку, а потім працював у департаменті економіки і фінансів апарату уряду РФ.

Бєлоусова називали "людиною команди Германа Грефа". А під час кризи 2008 року Білоусов особисто готував для Путіна антикризові документи.

Після цього Бєлоусов очолював мінекономрозвитку РФ, а також був помічником Путіна з економічних питань.

У січні 2020 року Бєлоусова призначили першим заступником голови уряду Росії. Наприкінці квітня - травні 2020 року протягом трьох тижнів виконував обов'язки прем'єр-міністра.

З липня 2022 року Бєлоусов перебуває під санкціями ЄС за підтримку війни Росії проти України.

Раніше повідомлялося про те, що Путін прибрав Миколу Патрушева з посади секретаря Радбезу РФ. Глава Кремля Володимир Путін у неділю, 12 травня, вніс свої пропозиції щодо зміни керівництва в силовому блоці та відомствах, які за Конституцією залишаються прерогативою президента.

Як повідомлялося раніше, у Росії силовики затримали заступника Шойгу після спецоперації ГУР. У Кремлі прекрасно знали про хабарництво Тимура Іванова, однак це не ставало приводом для його притягнення до відповідальності.

Як повідомлялося раніше, Путін "наїхав" на Патрушева і Шойгу. Угруповання Шойгу, Патрушева і Сєчіна з'ясовують між собою стосунки для вирішення питань після "перевиборів Путіна", вважають американські аналітики.

Хто такий Андрій Бєлоусов

Народився 1959 року. Обіймав посаду першого заступника голови уряду РФ у 2020-2024 рр. Був міністром економічного розвитку країни-агресора у 2012-2013 рр. Був помічником президента РФ з економічних питань у 2013-2020 рр. Із 2022 року, через вторгнення Росії в Україну, перебуває під міжнародними санкціями всіх країн Євросоюзу, США та низки інших держав, пише Вікіпедія.

Більше новин:

Новини заразКонтакти