Помста за "Київстар": хакери залишили Москву без Інтернету

У Москві "ліг" інтернет / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Хакери видалили 20 ТВ даних, а саме - офіційний сайт провайдера "М9ком", сайти філій, поштовий сервер, сервіси кіберзахисту тощо.

Українські хакери з угруповання Blackjack зламали Московський Інтернет-провайдер "М9ком" і знесли його сервери. В результаті частина жителів Москви залишилася без Інтернету і ТБ.

Як пише Obozrevatel з посиланням на свої джерела, хакери видалили 20 ТВ даних, а саме - офіційний сайт компанії, сайти філій, поштовий сервер, сервіси кіберзахисту тощо.

У Москві не працює інтернет / obozrevatel.com
obozrevatel.com

Хакери заявили, що "М9ком" – це лише розминка перед реальним бада-бумом, який буде серйозною помстою за Київстар.

Кібервоїни, ймовірно, мають відношення до СБУ. Вони вивантажили понад 10 Гб даних з поштового сервера і клієнтських баз компанії та опублікували для дослідження всім бажаючим (посилання відкривати через браузер TOR).

obozrevatel.com
obozrevatel.com
obozrevatel.com
obozrevatel.com
obozrevatel.com
obozrevatel.com
obozrevatel.com
obozrevatel.com
obozrevatel.com
obozrevatel.com

Хакерська атака на Київстар

Вранці 12 грудня в роботі мобільного оператора Київстар стався масштабний збій. Абоненти заявляли про відсутність мережі. "Ліг" навіть офіційний сайт компанії Київстар. Проблеми з роботою мобільного оператора спостерігалися по всій країні й тривали кілька днів. Робота Київстару була відновлена 20 грудня.

Експерт з кібербезпеки Костянтин Корсун заявив, що хакерська атака на компанію Київстар вигідна країні-агресору Росії.

Начальник управління кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк заявив, що російські хакери незаконно отримали доступ до системи "Київстар" ще в травні минулого року, і могли отримати доступ до особистих даних абонентів ще до атаки 12 грудня.

СБУ відкрила кримінальне провадження через кібератаку на "Київстар" за вісьмома статтями.

Інші новини:

Новини заразКонтакти