Макрон терміново подзвонив Путіну через війну в Україні і ракетні атаки Кремля

Макрон і Путін / Reuters

Путін у розмові з Макроном звинуватив Україну в нібито "численних військових злочинах".

Президент Франції Еммануель Макрон терміново зателефонував президенту країни агресора Володимиру Путіну через війну Росії проти України.

Як повідомляє BFM TV, розмова тривала більше години.

Макрон під час переговорів з Путіним висловив свою "крайню заклопотаність" ситуацією в Маріуполі, який російські окупанти щодня бомблять і обстрілюють.

Французький лідер попросив главу Кремля вжити заходів для зняття облоги Маріуполя, в тому числі припинити вогонь і відкрити гуманітарні коридори.

Путін, зі свого боку, в розмові з Макроном звинуватив Україну в нібито "численних військових злочинах".

Нові санкції проти РФ

Напередодні президент Макрон заявив, що в підсумковій декларації неформального саміту ЄС у Версалі в п'ятницю разом з Головою Комісії ЄС Урсулою фон дер Ляйєн, готується четвертий пакет санкцій. Його, безумовно, можна охарактеризувати як історичний за безпрецедентністю.

Нові обмежувальні заходи будуть порівнянні з тими, які були введені проти Північної Кореї або президента Сирії Башара Асада, йдеться в повідомленні з Єлисейського палацу. Париж, ймовірно, оголосить про них в найближчі години.

Путін, у свою чергу заявив у телефонній розмові про нібито злочини українців. Кремль наполягає, що українські підрозділи нібито стратили незгодних, брали заручників і використовували мирних жителів в якості щита.

Читати такожПутіна хочуть приперти до стінки: у Макрона розкрили деталі переговорів щодо України

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти