Лише один крок Росії змусить НАТО рішуче відповісти – Жирохов

Лише один крок Росії змусить НАТО рішуче відповісти, зазначає Жирохов/ колаж: Главред, фото: УНІАН, скрін

В Альянсі ніяк не відреагували на падіння російських ракет у країнах НАТО і збиття американських безпілотників, тому що бояться, що Путін застосує ядерну зброю.

Тільки відкритий напад країни-агресорки Росії на країни Балтії змусить НАТО діяти рішуче. Це може стати певним тригером, який підштовхне Північноатлантичний альянс до відповіді.

Таку думку висловив історик, військовий експерт Михайло Жирохов в інтерв'ю Главреду. Він нагадав, що на падіння російських ракет у країнах НАТО і збиття американських безпілотників в Альянсі раніше не реагували.

"Я думаю, що лише відкритий напад на країни Балтії змусить НАТО діяти рішуче. Це буде певним тригером, який може щось змінити у політиці Альянсу. Ракети Росії вже падали у Польщі та Румунії, її війська збивали американський БПЛА-розвідник над Чорним морем – за період війни в Україні було достатньо приводів, щоб десятки разів щось зробити у відповідь. Але все це проковтнули.", – зазначив Жирохов.

За словами військового експерта, інші держави не реагують, тому що бояться, що російський диктатор Володимир Путін може застосувати ядерну зброю.

"І вже зараз росіяни глушать GPS НАТО в Балтійському морі та розгортають у Калінінграді різноманітні військові засоби. Реакції немає, тому що в Європі бояться, що Путін злетів з котушок і може використати ядерну зброю", – сказав Жирохов.

Хто такий Михайло Жирохов?

Михайло Жирохов – український історик та журналіст. Народився 19 листопада 1974 року в місті Комсомольске Донецької області.

Автор близько 300 друкованих праць, які були опубліковані у виданнях України, Чехії, Сербії, РФ та інших країнах.

Спеціалізується на конфліктах на пострадянському просторі та історії авіації, пише Вікіпедія.

Чи можлива війна РФ і НАТО – останні новини

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав єдиний спосіб зупинити РФ. Він зазначив, що Україна не просила введення військ НАТО, а просила більше зброї. Ситуація на полі бою в Україні зараз дуже складна. Російська окупаційна армія в минулі місяці змогла просунутися на фронті й захопити більше територій зокрема і тому, що партнери України "не виконали те, що обіцяли", сказав генсек НАТО.

Також раніше військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначав, що Росія не зважиться на війну з НАТО, і пояснив причину. Нова мобілізація Путіна буде спрямована на поповнення російських військ після втрат, упевнений Коваленко.

Нагадаємо, у Британії рішуче звернулися до Європи і закликали діяти. Союзники в Європі не хочуть вкладати гроші в оборону навіть у ситуації, коли на континенті йде війна, сказав міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон.

Читайте також:

Новини заразКонтакти