Тисячі відеодзвінків Zoom потрапили у відкритий доступ – ЗМІ

4 квітня 2020, 23:58оновлено 5 квітня 2020, 01:52
Компанію звинувачують у масовому порушенні конфіденційності.
Тисячі відеодзвінків Zoom потрапили у відкритий доступ – ЗМІ
Zoom критикують через проблеми з конфіденційністю / Фото: Business Insider

У відкритий доступ потрапили тисячі дзвінків конференцій Zoom, серед яких були колективні дзвінки для навчання персоналу, бізнес-зустрічі, фінансова звітність, так і особисті розмови, зокрема, інтимного характеру.

Як повідомляє The Washington Post, доступними стали розмови пацієнтів з лікарями, під час яких були озвучені номери телефонів, імені та прізвища, також інші особисті дані.

У Мережу потрапили також шкільні конференції, де можна побачити обличчя і особисту інформацію. Уточнюється, що за замовчуванням відеодзвінки, як правило, не зберігаються. Проте це можуть зробити організатори конференцій без згоди інших учасників.

відео дня

У зв'язку з пандемією коронавіруса і масовим використанням сервісу Zoom, акції якого підскочили, платформа ретельно аналізується фахівцями з безпеки і захисту конфіденційності.

Zoom почали критикувати через проблеми з конфіденційністю. Зокрема, колишній хакер NSA (Агенство національної безпеки) Патрік Уордл заявив, що можливий злом веб-камер і мікрофонів.

читайте такожОнлайн уроки для школярів: розклад і де дивитися
Ілон Маск заборонив використання Zoom для конференцій SpaceX. До аналогічного висновку прийшли фахівці NASA, а також уряд Великобританії.

Консультант з безпеки Грем Клулі заявив, що кожен, хто змушений використовувати Zoom для делікатних і секретних розмов, повинен розуміти рівень небезпеки витоку інформації.

"Усунення цих проблем займе час. І тим, кому особливо важливі користувачі Zoom з високим рівнем ризику, що ведуть вельми делікатні обговорення сервісу, які потенційно можуть бути об'єктами спонсорованих державою атак (наприклад, кабінет міністрів Великобританії), можливо, буде розумно знайти альтернативні, більш безпечні методи спілкування між ними", - підкреслив він.

Як раніше писав Главред, епідемія коронавіруса змусила багатьох почати працювати з дому, тому почав активно використовуватися сервіс Zoom.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти