''Нехай Курськ захоплюють'': Путін готовий віддати території Україні - Жданов

Жданов, Путин, карта / колаж: Главред, фото: DeepState, скріншоти

Швидше за все, Путін готовий пожертвувати Курськом, аби хоч якось ''відцапати '' ласий шматок Донбасу.

Схоже, окуповані та загублені території Курщини не сильно хвилюють російського диктатора Володимира Путіна.

Яке слабке місце має російське угруповання в Україні і як ЗСУ можуть цим скористатися, в ефірі "Апостроф TV" розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Судячи з політики, яку проводить Путін, він не збирається знімати війська зі східного фронту, особливо з оперативних напрямків в Донецькій області. Вони намагаються не просто тримати фронт, а використати ту ситуацію, що ми не перекидаємо на цей напрямок достатньої кількості резервів, для захоплення якомога більшої кількості територій", - розповів експерт.

Військовий експерт Олег Жданов пояснює, що, тобто, позиція Путіна така: нехай Курськ захоплюють, бо головне для нас захопити Донбас.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

"Тому якщо він зможе захопити Донбас, тоді може постати питання зняття якоїсь кількості військ з цього напрямку, якщо, звісно, вони там ще залишаться при таких втратах, які несе Російська Федерація. Але якщо вони не зможуть захопити цю територію, він і не зможе зняти звідти війська", - розповів Жданов.

Коментуючи проведення в Росії мобілізації, Жданов зазначив, що вже давно в російському просторі лунає дата 11 вересня, яка може бути датою оголошення чергової хвилі мобілізації - до 500 тисяч солдатів

Мобілізація в Росії

Мобілізацію в Росії було оголошено 21 вересня 2022 року під час вторгнення Росії в Україну і незабаром після контрнаступу Збройних сил України, який призвів до деокупації всієї території Харківської області на захід від річки Оскол.

У 2023 році російська влада продовжила вербування за контрактом в армію, що воює, попутно посилюючи законодавство для набору в неї, повідомляє "Вікіпедія".

"Якщо буде оголошена мобілізація, то десь у грудні, не раніше, ми побачимо ці війська на полі бою. До речі, тут буде особливість - не так, як 2022 році, коли перші мобілізовані з'явилися за два тижні після оголошення мобілізації - це був оперативний резерв і його відразу поставили в стрій. Зараз це будуть цивільні люди, яких треба буде навчати хоча б чомусь. Тому мобілізація найближчими місяцями їх не врятує. Навіть грудень – це дуже оптимістично, скоріш за все десь під Новий рік, не раніше", - додав експерт.

Бої в Курській області - останні новини

Нещодавно журналісти поділилися, який настрій панує серед бійців ЗСУ під Курськом. Після прориву в Курську область 6 серпня українські бійці натхнені успіхами і вірять у перемогу, йдеться в репортажі Радіо Свобода. Після 2,5 років війни це - перший великий перетин російського кордону українськими силами, зазначає видання.

А тим часом ЗСУ затискають в оточення армію РФ в Курській області, відрізаючи його фактично від сполучення через річку Сейм. Однак втрачати пильність і розслаблятися однозначно не варто. Зараз ворог накопичує певні сили з північного сходу, тобто маневрує, здійснює активну оборону, дещо посилюється його присутність та активність, застосування дронів.

Командування РФ кидає у Курську область "космічні" війська. Через стрімкий прорив ЗСУ у Курську область командування РФ намагається зміцнити там оборону, залучаючи підрозділи зі спеціалістів.

Інші новини про знищення ворога:

Новини заразКонтакти