Журналісти показали "палац Медведчука" в окупованому Криму

14 березня 2021, 01:35
Фірма, пов'язана з Віктором Медведчуком, побудувала і оформила у власність пірси, а на цій підставі захопила пляж, йдеться в розслідуванні.
Путін медведчук
Віктор Медведчук і Володимир Путін / Український вибір

Резиденція кума президента РФ, нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука розташована між двома містами - Сімеїзом і Алупкою в захопленому Росією Криму.

Як говориться в матеріалі Радіо Свобода, на супутникових знімках видно басейн, вертолітний майданчик і великий сад.

Раніше все це було територією протитуберкульозного санаторію - розповідає головний редактор Центру журналістських розслідувань Валентина Самар. Він дістався в оренду футбольному клубу Динамо Київ, який планував там розмістити свою оздоровчу базу. Зрештою через кілька зарубіжних компаній об'єкт опинився у Медведчука, розповідає журналістка.

До окупації фірма, пов'язана з Медведчуком, побудувала і оформила у власність пірси. Згодом на цій підставі придбала пляж.

Резиденція має вихід на пляж, обгороджений бетонними парканами в стилі кримських скель. Кримчан і туристів туди не пускають.

"Всі місцеві жителі вже чули про те, що тут, власне, дача Медведчука. Ми не можемо про них нічого знати, тому що ми живемо на різних рівнях. Ми бачимо, що прилітає-відлітає вертоліт", - кажуть місцеві жителі.

З кримської нерухомості в декларації Медведчука є 56 соток землі, житловий будинок в 371 квадратний метр і нежитловий - в 749 квадратних метрів. Все це розташоване в селі зсувне. Майно записано на Оксану Марченко.

читайте такожСправу проти Медведчука і Козака ведуть за статтею про військові злочини - ОГП

Санкції України:

  • 19 лютого відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України, за результатами якого президенту запропонували ввести нові санкції, в тому числі проти громадян України. РНБО рекомендує ввести санкції проти 19 юридичних осіб та 8 фізичних осіб.з восьми юросіб – п'ятеро є громадянами України.
  • Санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK і 112 Україна, управління якими приписують Медведчуку, Володимир Зеленський ввів своїм указом на початку лютого. Зокрема, вони передбачають блокування та анулювання ліцензій. Обмежувальні заходи введені на п'ять років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти