Вибухова епідемія: лікар попередив про колапс через COVID-19 та назвав терміни

31 жовтня 2021, 10:45оновлено 31 жовтня 2021, 12:30
Україна на межі того, що всі області опиняться в "червоній" зоні, каже Тарас Жиравецький.
Моторошні кадри з антиковидних лікарень
В Україні різкий сплеск госпіталізацій з коронавірусом / facebook.com/moz.ukr

В Україні стрімко поширюється новий штам коронавірусу, шанси захворіти є у всіх, заявив головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

"Якщо раніше ще були шанси, що хтось не заразиться, то зараз практично майже всі заражаються. Тому ми і не могли спрогнозувати. Воно підірвало, таке враження, що стався вибух бомби", - розповів він ТСН.

За словами медика, Україна зараз на межі того, що всі області опиняться в "червоній" зоні епідемічної небезпеки, а ліжок в медустановах може просто не вистачити на всіх хворих.

"Зараз вся країна горить: і південь і північ, захід, схід і центр. Єдине, що у нас вийшло, що є частина областей, які вже в "червоній" зоні офіційно, а частина ніби ще відтягує цей момент на тиждень-два за рахунок збільшення ліжкового фонду. Зараз закінчаться ліжка і все автоматично, потраплять в класичну "червону " зону", - каже лікар.

За словами лікаря Тараса Жиравецького, в Україні хворіє значно більша кількість людей, ніж це демонструє статистика, а через брак місць у лікарнях, в регіонах доведеться розгортати мобільні госпіталі.

"Я думаю, що він (медичний колапс – Ред.) точково скоро почнеться. Може бути серйозна проблема, як ми бачимо і в Одесі і в Харкові, тобто у великих містах. Маленькі міста, напевно, все-таки будуть якось там перебиватися. У Львові частина міських лікарень перепрофільована на COVID-19, але їх – мало", - сказав лікар.

читайте такожCOVID-вакцинація не допоможе: українцям назвали терміни різкого погіршення ситуації

Коронавірус в Україні

Коронавірус в Україні за минулу добу виявили у 17 430 осіб, з них - 1108 дітей та 178 медпрацівників. При цьому в лікарні госпіталізовано 5663 людини.

Як повідомили в МОЗ, за добу 30 жовтня, в Україні померли 336 осіб. Водночас видужали 5269 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти