В Голосі запропонували дати зміннику В'ятровича майже вдвічі більше грошей

21 травня 2020, 19:38
Нардепи з фракції Голос запропонували серйозно збільшити фінансування Інституту національної пам'яті на чолі з Антоном Дробовичем.
Дробович
Очільник Інституту нацпам'яті Антон Дробович / УНІАН

Нардепи з фракції Голос зареєстрували у Верховній Раді законопроект, який передбачає збільшення грошових дотацій з державного бюджету на т. зв. "збереження культурної пам'яті".

Законопроект під №3505 від 19 травня 2020 року був опублікований на офіційному інтернет-порталі українського парламенту. Зокрема, нардепи з Голосу запропонували збільшити фінансування "Національного меморіального комплексу героїв Небесної сотні" на 22 млн гривень та архіву Інституту національної пам'яті (на чолі якого Володимира В'ятровича не так давно змінив Антон Дробович) на 25 млн гривень.

читайте також"Міністр краде і вбиває": нардепи від Голосу захотіли відставки очільника МОЗЩе 2 млн народні обранці пропонують виділити на реставрацію Братського монастиря, який розташований в Подільському районі Києва.

відео дня

Причому в Голосі збільшити фінансування вищевказаних об'єктів пропонують за рахунок зниження витрат на реорганізацію Держфіскальної служби. Як говориться в пояснювальній записці до законопроекту, гроші на цей проект були виділені без "належного обґрунтування та суспільної доцільності".

Нагадаємо, раніше співробітники Інституту національної пам'яті записали відеоролик, який був присвячений річниці закінчення Другої світової війни. У ньому керівник установи Антон Дробович жорстко розкритикував "культ перемоги", який склався в нинішній Росії.

Більш того, у відео він з впевненістю заявив - "під час Другої світової війни українці воювали за чужі інтереси".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти