В Україні через серйозні проблеми різко здорожчала електроенергія

24 лютого 2021, 20:33
Різке зростання ціни на ринку призвело до скорочення покупки промпідприємствами і трейдерами на 12,63%.
Електроенергія
В Україні подорожчала електроенергія в лютому / Reuters

В Україні в лютому різко здорожчала електроенергія. Це пов'язано з недовиробітком електроенергії на АЕС і відсутністю складських запасів вугілля на ТЕС у необхідних обсягах. Відповідні дані опублікувало держпідприємство Оператор ринку.

Середньозважена ціна електроенергетики на ринку "на добу вперед" в об'єднаній енергосистемі України за 20 днів лютого зросла на 21,22% у порівнянні з тим самим періодом січня, до 1 659,96 грн / МВт-год. (Без ПДВ). На українському ринку середньозважена ціна піднялася на 29,09%, до 1 810,49 грн/МВт-год.

Різке зростання ціни на ринку призвело до скорочення покупки промпідприємствами й трейдерами на 12,63% в порівнянні ыз періодом 1-20 січня, до 314 403,4 МВт-год.

Імпорт електроенергії з Росії - про що повідомлялося раніше:

  • 1 лютого дві українські компанії отримали доступ до міждержавних перетинів для імпорту електроенергії з Росії у лютому 2021 року.
  • В. о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що одним з його головних завдань на посаді буде від'єднання України від енергосистеми з Росією і Білоруссю. При цьому Вітренко підкреслив, що такий крок буде в інтересах України, її енергетичної безпеки.
  • Виконувач обов'язкыв міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що Україна зможе обійтися без імпорту електроенергії з Росії, якщо підготується до наступного опалювального сезону, зокрема, належним чином відремонтує атомні енергоблоки та блоки ТЕС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти