У Мінцифрі розповіли, як позбавлять українців від потреби збирати сотні довідок

15 жовтня 2021, 10:04оновлено 15 жовтня 2021, 12:15
Як каже керівник профільного напрямку Мстислав Баник, в Мінцифрі категорично проти того, що українці здійснювали безліч поїздок за довідками.
Дія
Дія / https://diia.gov.ua/

Планується, що вже найближчим часом сотні послуг з видачі довідок також перестануть існувати завдяки додатку Дія. Про це в інтерв'ю Главреду розповів керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Баник.

"Навіть назва послуги з отримання паспорта громадянина може відрізнятися якимось словом - чи то "замовлення", чи то "виготовлення" паспорта. Начебто одне і те ж, але виходить, що це різні рядки. По-друге, є частина послуг, у яких аудиторія не більше декількох десятків або сотень на рік, що свідчить про те, що ця послуга "вмирає" як така, на неї немає попиту і, можливо, потрібно взагалі забути про її існування, переробити "нормативку" і позбавити від клопоту людей. І, відповідно, якісь такі речі будуть також цим шляхом доведені до 100% онлайн державних послуг", ‒ сказав він.

Як каже Банік, в Мінцифрі категорично проти того, що українці здійснювали безліч поїздок за довідками.

відео дня

"На додаток до того, послугами в державі є видача довідок, виписок і тому подібного. Тобто, коли людина бере довідку в одному місці і повинна піти за послугою в іншу державну установу. Ми категорично проти, щоб людина їздила кудись з довідками і за довідками-тому і є історія про paperless. Відповідно, знищуючи довідки на користь того, що разом із заступниками Міністра з цифрової трансформації ми будуємо обмін даними між державними реєстрами та установами, всі ці десятки, сотні послуг з видачі довідок також перестануть існувати", ‒ підсумував він.

читайте також"З'являються автоматично": у Мінцифрі роз'яснили важливі нюанси щодо штрафів у додатку "Дія"

Нагадаємо, раніше Мстислав Баник нагадав, що в Україні з 23 серпня прирівняли документи електронні цифрові документи до фізичних. Якщо компанії відмовляють громадянам у прийомі цифрових документів, вони можуть викликати поліцію, яка зафіксує порушення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти