У Кабміні розповіли, як отримати високу пенсію

21 серпня 2021, 19:18
При внесках 4% від заробітної плати і прибутковості + 0,25% на місяць вище рівня інфляції українці зможуть накопичити на досить високу пенсію.
пенсія, пенсіонер, гроші
Як отримати високу пенсію / segodnya.ua

Громадяни України зможуть отримати пенсію у розмірі 7 тисяч гривень, але на такі виплати можуть розраховувати лише люди з повним страховим стажем із солідарної та накопичувальної систем, пише Міністерство соціальної політики.

Згідно з підрахунками, при внесках 4% від заробітної плати і прибутковості + 0,25% на місяць вище рівня інфляції українці зможуть накопичити на досить високу пенсію.

Правда, для цього мають бути виконані наступні умови:

відео дня
  • заробітна плата повинна бути на рівні 15 тисяч гривень на місяць;
  • загальний стаж - від 35 років;
  • щомісяця відкладати 2% від зарплати на пенсійний накопичувальний рахунок зі сплаченого ПДФО та додаткові 2% від зарплати із сум ЄСВ, сплачені роботодавцем;
  • після виходу на пенсію отримує виплати за накопичувальною системою 15 років;
  • весь період накопичені гроші працюють з прибутковістю + 0,25% вище рівня інфляції в місяць;
  • українець отримує пенсію за солідарною системою в розмірі 3,6 тисячі гривень.

Якщо всі умови дотримані, то середня пенсія за накопичувальною системою за 15 років складатиме 3,1 тисячі гривень. Таким чином, загальна сума пенсії за солідарною та накопичувальною системами становитиме понад 6,7 тисячі гривень, а це 45% від розрахункової зарплати.

читайте такожВ Україні знову перерахують пенсії: кому і на скільки піднімуть

Нагадаємо, раніше писав, що Міністерство соціальної політики направило до регіонів 1,1 млрд грн для виплати субсидій на ЖКП.

До банківських установ спрямували кошти в сумі 1,1 млрд гривень для виплати пільг та житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг та придбання твердого палива та скрапленого газу. Повідомлялося, що субсидії будуть виплачені одержувачам відразу за два місяці - травень і червень 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти