Страх дійшов до комбатів: війська РФ ігнорують накази йти у наступ в Україні – Пентагон

9 травня 2022, 22:11оновлено 10 травня 2022, 00:43
Все частіше воювати відмовляються офіцери середньої ланки і вище.
Страх дійшов до комбатів: війська РФ ігнорують накази йти у наступ в Україні – Пентагон
Наступати вже бояться й командири батальйонів армії РФ/ Reuters

Російські військові відмовляються виконувати накази і йти у новий наступ проти українських воїнів на Донбасі. Випадки невиконання наказу про наступ уже були зафіксовані навіть на рівні командування батальйонів.

Про це заявили у Міністерстві оборони США, пише CNN. Як розповів високопоставлений представник американського оборонного відомства, під час нового наступу на Донбасі відмовлялися виконувати накази офіцери середньої ланки, аж до рівня батальйону. У деяких випадках вони все ж їх виконували, проте не з тією ретельністю, якої від них очікувало воєнне керівництво.

За словами представника Пентагону, в російської армії були проблеми з морально-психологічним станом особового складу ще з початку широкомасштабного вторгнення в Україну.

Крім цього, в армії РФ в Україні є серйозні проблеми з логістикою, і це дуже уповільнює просування окупантів вперед.

Також представник Пентагону зазначив, що на українських територіях зараз перебуває 97 батальйонно-тактичних груп (БТГ) російських військ.

Нагадаємо, у понеділок, 9 травня, стало відомо про загибель в Україні ще одного офіцера старшого складу російської армії – Олександра Блінова. У списку загиблих в Україні офіцерів старшого складу армії РФ він став уже 40-м.

При цьому напередодні стало відомо, що у боях під Харковом українські бійці ліквідували ще одного старшого офіцера російської армії – підполковника Фезула Бічікаєва. Він якраз перед таким важливим для Путіна 9 травня поповнив список загиблих в Україні офіцерів старшого складу армії РФ – у списку він став 39-м.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти