Роскомнагляд вимагає видалити з низки ЗМІ новини про війну Україною, погрожує блокуванням

26 лютого 2022, 13:22
349
У вимозі російського регулятора до медіаресурсів вказується, що під виглядом достовірних повідомлень розміщена "недостовірна" інформація.
війна, вторгнення
Від росЗМІ вимагає видалити достовірні новини про війну з Україною / Фото Reuters

Роскомнагляд вимагає видалити матеріали "Нової газети", "Медіазони", "Дождя" та інших росЗМІ, де розповідається правда про вторгнення російських військ в Україну і те, що відбувається називається вторгненням, нападом або війною.

Як повідомляє "Нова газета", у вимозі російського регулятора вказується, що на медіаресурсах під виглядом достовірних повідомлень розміщена "недостовірна суспільно значуща інформація, що не відповідає дійсності, про обстріли ЗС РФ українських міст і загибель мирних жителів України в результаті дій російської армії, а також матеріали, в яких проведена операція називається нападом, вторгненням або оголошенням війни".

Зокрема, від "Нової газети" вимагають видалити звернення незалежних медіа з "Синдикату-100" з приводу "спеціальної операції Росії" в Україні, а також звернення головного редактора видання і лауреата Нобелівської премії миру Дмитра Муратова. В іншому випадку, виданню загрожує блокування.

відео дня

Зазначимо, що підконтрольні російській владі ЗМІ називають бойові дії в Україні "спеціальною операцією", переконуючи, що вони проходять успішно і нібито без втрат з боку російських військових.

Як раніше писав Главред, Роскомнагляд почав частково обмежувати доступ до соціальної мережі Facebook в Росії у відповідь на заборону соцмережі.

читайте такожУ РФ газета вийде українською, росіян просять не брати участь в агресії проти УкраїниКрім того, 25 лютого Генпрокуратура РФ за погодженням з МЗС РФ визнала соціальну мережу Facebook "причетною до порушення основоположних прав і свобод людини, а також прав і свобод громадян Росії".

Санкції проти Росії - інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти