Окупанти можуть почати 2-й етап наступальних дій: генерал сказав, який регіон під загрозою

18 травня 2024, 10:48
1315
Окупанти стягують ресурси до кордону з Сумською областю, там зберігається загроза наступу. Але поки що у загарбників недостатньо сил.
Игорь Романенко, российские военные
Окупанти можуть почати 2-й етап наступальних дій, вважає Романенко/ колаж: Главред, фото: Главред, міноборони РФ

Російські загарбники стягують ресурси до кордону з Сумською областю. На Сумському напрямку залишається загроза наступу російських військ.

Про це сказав військовий експерт, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко, пише "Обозреватель". У той же час він зазначив, що в окупантів поки що недостатньо сил, щоб втілити у життя всі їхні плани і ще й розпочати наступ на Сумську область.

"Залишається загроза розгортання бойових дій на Сумському напрямі. Але щоб досягти результатів і на східному фронті, захопити Донецьку та Луганську області в адміністративних кордонах і водночас вести бойові дії на Харківському та, можливо, на Сумському напрямку – на все це поки що не вистачає сил та засобів", – зазначив Романенко.

відео дня

Але, за словами військового експерта, країна-агресорка Росія дуже серйозно займається своїми ресурсами і резервами. У РФ планують призвати на строкову службу 150 тисяч осіб, і для цього будуть застосовувати різноманітні способи.

"Загалом цього року вони планують додатково набрати 300-400 тисяч. Плюс вони відновлюють стару бронетехніку, а також випускають по 30 сучасних танків Т-90 на місяць. І таку можливість вони мають на найближчі кілька років", – додав Романенко.

Хто такий Ігор Романенко

Романенко Ігор (9 квітня 1953, Ніжин) - український військовик. Генерал-лейтенант у відставці, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор. Заступник начальника Генерального штабу ЗС України (2006-2010), пише Вікіпедія.

Війна в Україні – останні новини

РФ у ніч на 18 травня атакувала дронами 5 областей України, були атаковані 2 енергооб'єкти. Ворожі дрони, які загарбники запускали вночі, довелося збивати у межах п’яти областей нашої держави.

Також раніше повідомлялося, що в ISW розкрили підступний план наступу Путіна. Путін заявив, що російські наступальні дії на харківському напрямку спрямовані на створення "буферної зони" для захисту кордонів Росії.

Нагадаємо, в ISW зазначили, що заборона США бити по території країни-агресорки Росії західною зброєю серйозно підриває обороноздатність України, зокрема її здатність захищатися від наступальних операцій російських окупантів на півночі Харківської області.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти