Невакцинована вчителька в суді скасувала своє відсторонення, але на роботу не повернулася

16 грудня 2021, 08:56
Позов педагога суд у Львові задовольнив частково.
Невакцинована вчителька в суді скасувала своє відсторонення, але на роботу не повернулася
Вчителька через суд скасувала своє відсторонення від роботи / УНІАН

У Львівській області невакцинована вчителька у суді скасувала своє відсторонення від роботи.

Також жінці повинні виплатити 11 тисяч гривень компенсації, йдеться в рішенні Жовківського районного суду Львівської області.

Вчителька математики Сопошинського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів звернулася до суду, оскільки вважала, що її відсторонення від роботи незаконне і це порушує її конституційні та професійні права.

"Вказала, що також не встановлені порядок і терміни проведення профілактичного щеплення проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2. Звернула увагу на те, що ні трудовим договором, ні наказом про прийняття на роботу, ні посадовою інструкцією не передбачена необхідність наявності у неї профілактичного щеплення проти COVID-19", — йдеться в заяві вчительки.

"Це вимушений крок"

Відповідач просив не задовольняти позов вчительки, оскільки її відсторонили за ч.2 ст. 12 ЗУ "Про захист населення від інфекційних хвороб" та відповідно до переліку професій, затвердженого наказом МОЗ від 4 жовтня 2021 р. № 2153.

"Відповідач зазначив, що з боку адміністрації Сопошинського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів це був вимушений крок", — йдеться в поясненні відповідача.

Педагога на суді підтримали представники Львівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Вони просили скасувати рішення дирекції школи.

Публічно не відмовлялася від вакцинації

Суд задовольнив позов, оскільки суддя вважає, що жінка публічно не відмовлялася від вакцинації.

"Порядок відмови від здійснення обов'язкових профілактичних щеплень визначено в частині 6 статті 12 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", в якій зазначено, що якщо особа та її законні представники відмовляються від обов'язкових профілактичних щеплень, лікар має право взяти у них відповідне письмове підтвердження, а в разі відмови дати таке підтвердження – засвідчити це актом у присутності свідків", – зазначено в рішенні суду.

Суд не відновив вчительку на роботі, але зобов'язав виплатити їй 11 205 гривень зарплати.

Раніше ми розповідали, що в Запорізькій області в місті Мелітополь місцеву жительку звинуватили в порушенні карантинних вимог. Жінка постала перед судом, оскільки перебувала на вулиці без паспорта.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти