"Ми не очікували": Зеленський назвав найбільшу помилку України за понад 30 років незалежності

2 листопада 2022, 12:58
27752
Він наголосив, що зараз наша держава зобов'язана виправити помилку.
Владимир Зеленский, украинские военные, ВСУ
Зеленський назвав найбільшу помилку України за понад 30 років незалежності/ Офіс президента України, 10-а гірсько-штурмова бригада

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за понад 30 років існування України як незалежної держави вона зробила одну найбільшу помилку.

Цією помилкою є те, що наша держава з 1991 року не будувала сильну і надійну безпекову систему. Про це президент зазначив в інтерв’ю чеському телебаченню.

За його словами, Україна усі ці роки не чекала такого агресивного кроку від країни-сусідки.

"Ми в Україні впродовж останніх 30 років нашої незалежності не будували сильної безпекової системи, я думаю, тому, що ми не очікували від них (від Росії, – ред.) настільки агресивних і войовничих кроків, настільки кривавих вчинків. Це була найбільша помилка нашої країни, української політики", – наголосив Зеленський.

Він зазначив, що Україна повинна виправити цю помилку. Зараз нашій державі потрібно не тільки перемогти Росію, а й не допустити повторення такої агресії з боку РФ.

Раніше президент України Володимир Зеленський анонсував створення платформи для підтримки української економіки, зокрема енергетичної сфери, на зразок Контактної групи у форматі "Рамштайн". Україна почала будувати економічну платформу на чолі з ЄС і МВФ, а також міністром фінансів США.

Нагадаємо, Зеленський ввечері 31 жовтня відповів президенту Росії Володимиру Путіну на цинічні удари по Україні. Зеленський заявив, що росіяни не зможуть тиснути на українців за допомогою ракетних ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури і продовжать нести втрати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти