Ми створюємо економічний Рамштайн на чолі з ЄС, МВФ і США - Зеленський

1 листопада 2022, 19:20
Україна почала будувати економічну платформу на чолі з ЄС і МВФ, а також міністром фінансів США.

Владимир Зеленский, свет, электроснабжение, электростанции
Володимир Зеленський анонсував створення "економічного Рамштайну"/ Фото: ОП, УНІАН

Президент України Володимир Зеленський анонсував створення платформи для підтримки української економіки, зокрема енергетичної сфери, на зразок Контактної групи у форматі "Рамштайн".

"Через цю війну у нас дефіцит в економіці. І тому нам потрібно було побудувати щось накшталт оборонного "Рамштайну". І ми почали будувати таку економічну платформу, такий економічний "Рамштайн" на чолі з ЄС і МВФ, а також з міністром фінансів США. Ця платформа, такий "економічний Рамштайн", будується й почне працювати. Питання енергетики сьогодні йде поруч із фінансовою кризою та дефіцитом зброї, тому має бути створений такий майданчик", - сказав він під час зустрічі із комісаром Європейського Союзу з питань енергетики Кадрі Сімсон.

відео дня

Президент під час розмови наголосив, що раніше, до війни, Україна приєдналася до єдиної енергетичної системи ЄС і навіть експортувала до країн Європи свою електроенергію, повідомляє прес-служба президента.

"На жаль, через удари ракетами та безпілотниками-камікадзе з боку РФ по нашій енергосистемі ми призупинили цей процес. Але я впевнений, що ми все відновимо, і в більш спокійний час, коли буде стабілізована ситуація в нашій енергосистемі, ми продовжимо експорт електроенергії у Європу", – наголосив президент.

Також Зеленський закликав запровадити цінові обмеження на російський газ на додачу до цінових обмежень на нафту, а також обмежити постачання російського скрапленого газу до країн ЄС у межах наступного санкційного пакету.

Західна допомога для України

Прем'єр Денис Шмигаль раніше зазначав, що оборонний бюджет України становить 60% державних витрат, тому західна фінансова допомога йде на соціальні потреби. За його словами, Україна вже вичерпала всі можливості економії, тому західна фінансова допомога є ключовим фактором підтримки економіки.

Як повідомляло видання NBC News з посиланням на джерела серед республіканців, США планують виділити Україні великий пакет допомоги, якого вистачило б на весь наступний рік. Очікується, що розмір допомоги складе 50 мільярдів доларів. Про це повідомляє.

Цей пакет допомоги може бути прийнятий до січня наступного року. Він, швидше за все, буде частиною зведеного законопроекту про витрати. Таке рішення може бути прийняте у зв'язку з побоюваннями, що новий Конгрес може більш скептично ставитися до допомоги Україні.

Більше новин про допомогу Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти