Кулеба розкритикував ЄС за санкції проти РФ через Навального

22 лютого 2021, 15:36
За словами Дмитра Кулеби, багато разів Україна зверталася до Брюсселя з проханням використовувати механізм санкцій проти Росії ‒ через анексію Криму.
Кулеба
Дмитро Кулеба / УНІАН

Керівник українського МЗС Дмитро Кулеба розкритикував Європейський Союз за плани запустити механізм санкцій за порушення прав людини через придушення в РФ протестів на підтримку опозиціонера Олексія Навального, а аж ніяк не за репресії росіян проти жителів захопленого Криму. Про це дипломат заявив в інтерв'ю телеканалу Прямий.

"Я дивуюся, чому механізм застосування санкцій ЄС у відповідь на системні порушення прав людини вперше застосований не щодо репресій, здійснюваних Росією в окупованому Криму, а в контексті тих протестів, які відбуваються в самій Росії", ‒ сказав Кулеба.

За його словами, багато разів Україна зверталася до Брюсселя з проханням використовувати механізм санкцій проти Росії ‒ для того, щоб захистити кримських татар і всіх, хто піддається системним репресіям в захопленому Криму.

"Я відверто говорю про це публічно, тому що я і в спілкуванні з європейськими колегами їх про це питаю [...]. Вважаю, що вперше застосувати цей механізм потрібно було щодо окупованого Криму", - додав Кулеба.

читайте такожЄвросоюз не збирається вводити санкції проти Росії, про які просив Навальний - Bloomberg

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти