Комітет Верховної Ради одноголосно підтримав націоналізацію російського майна

3 березня 2022, 11:42оновлено 3 березня 2022, 14:00
Компенсація за націоналізацію російських активів в Україні не передбачена.
Верховна Рада, депутати
Верховна Рада, депутати / УНІАН

Комітет Верховної Ради з економічного розвитку одноголосно підтримав законопроект про націоналізацію майна та активів РФ, що знаходяться на території України.

Засідання Комітету пройшло ввечері, 2 березня, повідомила член комітету Роксолана Підласа.

"Вчора о 22: 30 у нас було засідання Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку. На порядку денному - одне питання. Націоналізація майна і коштів юридичних осіб РФ ", – написала у себе в Facebook депутат.

відео дня

Законопроект № 7122 визначає правові засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності РФ та його резидентів. Вилученню підлягатимуть не тільки активи держави Росія, а й активи її юридичних осіб, які здійснюють свою діяльність на території України, серед власників яких є російський уряд, пише "Економічна правда".

читайте такожСанкції за війну з Україною: у ФРН "віджали" розкішну яхту путінського олігарха УсмановаСписок активів, які Україна має намір відчужувати, формуватиме уряд і подаватиме на розгляд РНБО. Саме відчуження активів відбуватиметься указом президента.

Компенсація за націоналізацію російських активів в Україні не передбачена.

Раніше правоохоронний комітет Верховної Ради підтримав законопроект № 7116 "Ні кроку назад!", який пропонує у статтях 111 та 113 КК України ввести покарання за державну зраду і диверсію в умовах воєнного стану.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти