Скандал з блюдом з серця червонокнижного лося: Клопотенко відповів хейтерам

25 січня 2022, 11:40оновлено 25 січня 2022, 14:48
Кулінар Євген Клопотенко в одному з інтерв'ю розповів, що готував у власному ресторані страву, інгредієнтом якої було серце лося.
Клопотенко
Євген Клопотенко / УНІАН

Відомий кулінар і громадський діяч Євген Клопотенко опинився в центрі скандалу, коли в одному з інтерв'ю розповів, що готував у власному ресторані страву, інгредієнтом якої було серце лося (тварини, яка була занесена до Червоної книги).

Висловлювання про страви з рідкісних тварин прозвучали в програмі на YouTube-каналі "Зе інтерв'юер". Інтерв'ю вийшло ще в листопаді нинішнього року, але на висловлювання кухаря звернули увагу лише зараз співробітники громадської організації UA_Animals.

"В інтерв'ю одному з ютуб-проектів шеф-кухар Євген Клопотенко хизується виготовленням страв з диких і рідкісних видів тварин. Весь перелік звучить просто жахливо, а в разі страви з серця лося говорить про порушення закону", - сказано в повідомленні в Instagram.

Згідно з нинішнім станом речей, лосі в Україні знаходяться на межі зникнення. І така тварина давно внесена до Червоної книги країни (тому його відстріл і є порушенням закону).

За фактом відео UAnimals вже направила направили запит в Держпродслужбу і Держекоінспекцію з проханням з'ясувати, звідки у Клопотенко з'явилася туша лося. Також зоозахисники готують відповідну заяву в поліцію.

На відео цей момент починається з 32 хвилини.

Сам Клопотенко прокоментував ситуацію так.

"Я можу жартувати про лося, але коли ситуація стосується безпосередньо роботи з продуктами, то маю етичні принципи. Якщо працюю з м'ясом, то у своїй більшості, використовую тварин сільського господарства. Мій підхід - не використовувати більше м'яса, ніж дійсно необхідно. Балансую його альтернативами, ставлюся відповідально до субпродуктів і додаю їх у їжу, а не викидаю. У моєму ресторані дійсно є дичина, але вона, по-перше, є в обмежених кількостях. По-друге, це дичина лише від офіційних постачальників, які працюють у рамках закону та мають договірні відносини з фермерськими господарствами. Тому і бобер, і кабан, яких я використовую - фермерські. Закликаю всіх свідомо ставитися до продуктів та інформації, з якою стикаєтеся. Цьом", - каже кулінар.

читайте такожЄвген Клопотенко: ставлення українців до їжі вимагає декомунізації

Нагадаємо, раніше головред писав про те, що в Україні з 1 січня всі школи і дитячі садки перейшли на нове оновлене меню (розроблене під керівництвом Клопотенко). Але батьки виявилися їм незадоволені і в Мережі почали його критикувати.

Сам Клопотенко зазначив, що тема шкільного харчування стала дуже гарячою і "назбирала всякого", але він, всупереч чуткам, не розробляв меню для дитячих садків.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти