Клімкін розповів про клеймо для російської дипломатії та істерію Путіна

19 квітня 2021, 16:33
Те, що сталося з українським дипломатом у Росії – це провокація, переконаний колишній міністр закордонних справ України.
Клімкін
Клімкін розповів про клейму для російської дипломатії та істерії Путіна / УНІАН

Уже кілька країн вислали російських дипломатів. Як заявив ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін, це 100% безпрецедентно. А історію з українським дипломатом у Санкт-Петербурзі він назвав примітивною провокацією.

"100% це безпрецедентно, хоча, як ви пам'ятаєте, під час "холодної війни" Британія вислала понад 100 російських агентів. Але зараз висилка - це вже не щось таке нетривіальне або екстраординарне. 10 зі Штатів, 18 з Чехії, 5 з Польщі — це звучить щодня. Враження від російської дипломатії - це враження від спецслужби, це скупчення агентів різних спецслужб. Російська дипломатія таке клеймо вже отримала", - сказав Клімкін в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, те, що сталося з українським дипломатом в Росії – це провокація.

"Щодо українського дипломата в Росії - це ніяка, примітивна провокація. Зрозуміло, що там наші дипломати тільки консульські, і вони під ковпаком ФСБ 24 години на добу. Те, що ми вислали у відповідь — є таке дипломатичне правило відповідати адекватно, скільки вислали, стільки вислати у відповідь. Зараз чехи більше висилають, не 18, а 20", - підкреслив він.

Клімкін зазначив, що Путін підіймає ставки досить послідовно, і ми повинні бути готові до будь-якого сценарію.

"Ми прекрасно Путіна знаємо, і що він шукатиме будь-який привід. Але ця дипломатична історія не призведе до підняття ставок. Це скоріше розраховано на внутрішнього споживача. Це пропагандистська істерія, яка триватиме", - сказав він.

Затримання в РФ консула України Сосонюка – про що йшлося раніше:

  • 16 квітня співробітники ФСБ затримали консула Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюка.
  • У спецслужбі стверджують, що Сосонюк нібито намагався отримати інформацію закритого характеру, що міститься в базах даних правоохоронних органів і ФСБ.
  • До українського дипломата будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права, додали в ФСБ.
  • Україна направила ноту російському дипломату. Щоб покинути країну, у нього є 72 години, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти