Київ став другим у світі містом із забруднення повітря

13 квітня 2021, 13:18оновлено 13 квітня 2021, 14:16
Станом на 13: 00 13 квітня показник забруднення повітря в Києві становив 155 (тобто перевищує допустиму норму більш ніж в три рази).
Забруднення
Київ став другим у світі містом із забруднення повітря / УНІАН

13 квітня 2021 року Київ опинився на другому місці в рейтингу міст усіх країн світу за рівнем забруднення повітря. Про це свідчать дані екологічного ресурсу Iqair, який відстежує параметри забруднення повітря.

Станом на 13: 00 показник забруднення повітря в Києві становить 155 (тобто перевищує допустиму норму більш ніж втричі). Повітря в столиці України оцінюють як "нездоровий для чутливих груп" або "нездоровий". Поруч зі столицею України в рейтингу знаходяться Ухань (Китай) і Гуанчжоу (Китай), а очолює його Катманду (Непал).

Київ став другим у світі містом із забруднення повітря

читайте такожЗабруднення повітря в Києві: еколог пояснив, що відбувається

Забруднення повітря в Києві:

  • У квітні 2020 року столицю накрила пилова буря і смог. Ситуацію значно посилили і пожежі в Чорнобильській зоні відчуження.
  • Завідувач відділу інформатики навколишнього середовища Інституту проблем математичних машин і систем НАН України Іван Ковалець заявляв, що офіційна статистика в Україні щодо забруднення повітря занижена, за деякими речовинами – в сотні разів.
  • Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда повідомив, що в п'яти великих українських містах спостерігається перевищення гранично допустимої концентрації оксиду вуглецю. За його словами, перевищення концентрації оксиду вуглецю в повітрі характерно для осіннього періоду.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти