"Йому треба думати про збереження РФ": Зеленський жорстко припечатав Путіна через війну в Україні

13 травня 2022, 13:25
Володимир Путін вже навряд чи зможе зберегти своє політичне обличчя, вважає президент України.
Зеленський Путін
Володимир Зеленський жорстко висловився стосовно Володимира Путіна

Президент України Володимир Зеленський не думає, що російському президенту Володимиру Путіну вдасться зберегти обличчя в майбутньому.

Однак вважає, що росіянам потрібно постаратися зберегти свою державу та історію. Таку заяву глава держави зробив в інтерв'ю італійському телеканалу RAI 1.

"Я не думаю, що він зможе зберегти обличчя. І я в принципі не думаю, що буде в майбутньому з цією людиною. Мені здається, що нам потрібно думати про те, що буде в майбутньому з Росією. І я як президент України в першу чергу думаю, що буде у нас ... в першу чергу я вважаю, що йому потрібно зберегти його державу. Це їхня держава і їхнє суспільство. Вони повинні зберегти навіть не те, що було збудовано ним і цією політичною владою, а що було до цього. 100, 200, 300, 500 років тому – які були традиції, мистецтво, письменники", - заявив Зеленський.

Він зазначив, що через дії Путіна від росіян зараз відвертається весь світ.

"Ви розумієте, що таке, коли весь світ відвертається. І через його кроки відвертається від розуміння, що це за країна і яка у них історія. Коли за кордоном чують, що людина говорить російською - люди відвертаються. Хоча ще, умовно, вчора всі говорили про класику і Толстого, і Достоєвського. Це історичне надбання цієї держави. Ось що він робить. Він ставить хрест на російській мові, захищаючи російськомовних, як він каже ... обслуговувати в магазині не хочуть людину, тому що він з Росії", - сказав Зеленський.

Президент також додав, що і в Україні люди, які раніше говорили російською мовою, зараз не хочуть її використовувати при спілкуванні.

"В Україні багато людей говорили російською мовою, а зараз не хочуть. Уявити собі: люди з цим жили, а зараз не хочуть. Путін своїми кроками відвертає їх і від мови російської, і від російської культури, і від історії. І люди не хочуть цього чути", - додав глава держави.

читайте такожІстерика Росії: чи здатний Путін розв'язати відкриту війну з НАТО

Раніше Зеленський заявив, що готовий особисто зустрітися і поговорити з главою країни-агресора Володимиром Путіним. Але переговори повинні проходити без прокремлівських посередників і на умовах діалогу, а не ультиматумів.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти