"Додатковий фактор Росії задуматись": Резніков виступив за легалізацію зброї в Україні

17 лютого 2022, 13:23
За словами глави Міноборони, таке рішення може підвищити безпеку громадян.
'Додатковий фактор Росії задуматись': Резніков виступив за легалізацію зброї в Україні
Резніков виступив за легалізацію зброї в Україні / Пресс-служба КГГА

Очільник Міноборони України Олексій Рєзніков заявив, що є давнім прихильником легалізації зброї в Україні. Проте він наголосив, що в українців має бути право на зберігання, а не носіння короткоствольної зброї.

За його словами, це може підвищити безпеку громадян, допомогти правоохоронцям і зменшити злочинність. Про це він сказав в інтерв’ю РБК-Україна.

"Я давній прихильник легалізації зброї з кількох причин. Як юрист, я вважаю, що в принципі повинен бути закон, який регулює обіг зброї, його досі немає. Зброя повинна бути легалізована, описано, хто яку вогнепальну зброю повинен мати. Люди повинні мати право на зберігання – не носіння – короткого ствола, у багатьох країнах це є", – наголосив Резніков.

Легальне зберігання зброї також може вплинути на рішення Росії, чи нападати на Україну. Це може змусити Москву задуматися, вважає глава Міноборони.

"Коли потенційні недоброзичливці знатимуть, що на руках в українців легально знаходиться якась кількість коротких стволів та іншої зброї, це додатковий фактор задуматися: яка ціна буде у цієї агресії", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Олексій Резніков назвав неправдивими твердження президента РФ Володимира Путіна про те, що в зоні проведення ООС на сході України нібито знаходиться 120 тисяч бійців ЗСУ. За його словами, кількість українських військ на Донбасі співмірна з кількістю окупаційних формувань РФ – близько 35 тисяч військових.

Також Резніков прокоментував озвучені в ЗМІ нові можливі дати вторгнення Росії. Він заявив, що західні ЗМІ можуть мати кожен свої цілі, поширюючи інформацію про нібито нові дати можливого вторгнення, але Україна керується інформацією своєї розвідки.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти