Справа Шеремета: Зеленський спрогнозував долю Авакова

20 травня 2021, 13:50оновлено 20 травня 2021, 14:33
Президент відповів на запитання про розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.
Арсен Аваков, Володимир Зеленський
Арсен Аваков і Володимир Зеленський / Reuters

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ймовірну долю міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

В ході прес-конференції він сказав, чи залишиться Аваков міністром внутрішніх справ якщо виявиться, що дитячий кардіохірург Юлія Кузьменко, ветеран антитерористичної операції Андрій Антоненко і військова медсестра Яна Дугар не винні у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Він відоповів на питання про справу Андрія Антоненка та інших, підозрюваних у співучасті у вбивстві журналіста Павла Шеремета і чи буде покараний Аваков відставкою.

"Я не втручаюся в діяльність правоохоронних органів і діяльність суду. Але скажу вам відверто, Я знаю докладно, що відбувається. Мені не все одно. Якщо незаконно були засуджені ці люди, і те, що вони перебували за гратами - мені не все одно. Доказів 100% ще немає того, що вони невинні або винні", - заявив Зеленський.

Він сказав, що сьогодні вранці спілкується в смс-режимі з іншою обвинуваченою у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, Дугар.

Також глава держави закликав до себе окремих журналістів, щоб приватно продемонструвати смс-листування з Дугарь.

"Я вам про це кажу, це складне питання. Якщо засудили незаконно, то ви знаєте, я буду серйозно говорити з міністром, чи може він залишитися в такій ситуації... Ось і все. І він це знає, і ми розуміємо складність цього процесу", - заявив Зеленський.

Вбивство Павла Шеремета

  • Павло Шеремет народився 28 листопада 1971 року в Мінську, був головредом білоруської ділової газети і зарекомендував себе як противник режиму Олександра Лукашенка, пише Вікіпедія.
  • У 1997 році в Білорусі його звинуватили, зокрема, в незаконній журналістській діяльності та отриманні грошей від іноземних служб, і засудили до двох років позбавлення волі умовно і до одного року випробувального терміну. Шеремет перебував за ґратами кілька місяців, а потім його відправили до Росії.
  • Пізніше журналіст переїхав в Україну. Шеремет убитий в Києві 20 липня 2016 року: автомобіль, в якому він їхав, підірвали саморобним вибуховим пристроєм.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти