COVID-вакцинація не допоможе: українцям назвали терміни різкого погіршення ситуації

30 жовтня 2021, 18:25
Вже нерідко в реанімацію потрапляють люди у віці 20 років і навіть молодше, каже Катерина Сояк.
коронавірус
В Україні прогнозують зростання числа захворювань коронавірусом / Фото Reuters

Україна підходить до піку захворюваності коронавірусом, очікується подальше погіршення ситуації, заявила епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк.

Нинішня хвиля потужніша за минулорічну, а листопад буде найважчим. Цілком ймовірно, що складною ситуація буде і в грудні, розповіла лікар ТСН.

"На сьогоднішній день ми побили рекорди, які були в цей же час минулого року. Звичайно ж, в цю хвилю ситуація погіршилася", – сказала експерт.

Вона уточнила, що вже нерідко в реанімацію потрапляють люди у віці 30, 20 років і навіть молодше, хоча групою ризику залишається літнє населення.

Експерт впевнена в тому, що вакцинація вже не зупинить сьогоднішній спалах коронавірусу в Україні, втім робити щеплення все ж необхідно.

"Насправді, ми цю хвилю вже не переможемо за допомогою вакцинації, тому що з цим ми запізнилися. Добре, що ми вакцинуємося: у будь-якому випадку це дає позитивний ефект і конкретній вакцинованій людині, і на майбутнє. Але цю хвилю ми переживемо вже не за рахунок вакцинації, а за рахунок якихось обмежувальних заходів і локдаунів", - додала Сояк.

читайте такожВажкий шок: у МОЗ пояснили, кому категорично заборонена вакцинація

Коронавірус в Україні

Нагадаємо, коронавірус в Україні за минулу добу виявили у 26 198 осіб, з них - 1649 дітей та 379 медпрацівників. При цьому в лікарні госпіталізовано 5305 осіб.

За добу 29 жовтня, в Україні померла 541 людина. Водночас видужали 9449 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти