Зміна формату операції у Бахмуті повʼязана із виведенням "вагнерівців" - Сирський

Сирський розповів про ситуація у Бахмуті / колаж: Главред, фото: t.me/osirskiy, соцмережі

Сирський, який зараз перебуває у зоні бойових дій, наголосив, що окупанти мають на меті перехопити ініціативу на полі бою.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що змінено формат операції на Бахмутському напрямку, тому спостерігається тимчасове затишшя.

"Ситуація на Бахмутському напрямку змінилася. Спостерігається значне зменшення будь-яких активних дій ворога при збільшенні кількості обстрілів з важкого озброєння, в основному з артилерії та мінометів. На перший погляд здається, що ворог відмовився від продовження наступальних дій на цьому напрямку, але це враження не відповідає дійсності",- повідомив Сирський в коментарі УП.

Командувач також наголосив, що тимчасово відбулася зміна формату операції і це повʼязано із виведенням підрозділів "Вагнера" та заміною їх на армійські та десантні частини.

"Тому нинішня ситуація може справляти враження затишшя. Але, нажаль, це лише тимчасове затишшя", - додав Сирський.

Сирський, зараз перебуває у зоні бойових дій. Він наголосив, що ворог має на меті перехопити ініціативу, щоб не допустити контрнаступальних дій ЗСУ та самому перейти у наступ.

Дивіться відео, як Бахмут став пасткою для окупантів:

Ситуація в Бахмуті

Нагадаємо, що Маляр розповіла про ситуацію в Бахмуті, що ЗСУ серйозно просуваються. Противник стягнув у Бахмут більшу частину своїх резервів і значно посилив угруповання, але українські військові всі атаки відбивають.

Бійці ЗСУ тримаються на південному заході Бахмута і продовжують битися. У Бахмуті критична ситуація, йдуть важкі бої, сили оборони України тримають оборону в районі літака.

Військовий експерт пояснив, яке головне завдання у ЗСУ в Бахмуті. ЗСУ вкрай важливо влаштувати силам окупантів у Бахмуті "мішок" і тримати їх у ньому якомога довше.

ЗСУ окупантів обходять з флангів та продовжують йти вперед на Бахмутському напрямку. Оборона Бахмута як міста свою військову місію повністю виконала, пояснила Ганна Маляр.

Більше військових новин:

Автор: Юлія Закрепа
Новини заразКонтакти