Зеленський пережив п'ять спроб замаху на його життя

Зеленський пережив п'ять спроб замаху на його життя / колаж: Главред, фото: Офіс президента, Вікіпедія

Президент України Володимир Зеленський пережив щонайменше п'ять спроб замаху на його життя.

Володимир Зеленський розповів, що Росія не залишає спроб прибрати його від влади навіть через два роки війни. Про це він розповів в інтерв'ю The Sun.

Спецслужби України, за словами Зеленського, попередили як мінімум 5-6 спроб замаху на життя президента з початку повномасштабного вторгнення.

Президент розповів, що першу спробу вбивства сприйняли дуже серйозно і він і його оточення. Тоді в уряду виникла паніка, як "під час першого спалаху коронавірусу". Однак після Зеленському вдалося до цього звикнути і адаптуватися.

"Перший випадок був дуже цікавий...люди не знають, що з цим робити, і це виглядає дуже страшно, як Covid. А потім - це просто розвіддані, які розповідають, що ще одна група прибула в Україну, щоб спробувати вчинити замах", - сказав президент.

У виданні також повідомляється, що для ліквідації президента спецзагони Росії десантувалися в Києві ще в перший день вторгнення - 24 лютого 2022 року. Тоді охорона Зеленського огородила офіс барикадами і фанерою, а сама облочилася в бронежилети і взяла автомати.

При цьому, навіть коли британські та американські чиновники пропонували вивезти президента через ризик окупації Києва, Зеленський відмовився виїхати і сказав легендарну фразу:

"Мені потрібні боєприпаси, а не таксі".

А ось помічник Зеленського стверджує, що в перші тижні війни спроб замаху було не менше 10. Також в розвідці СБУ розповіли, що одна зі спроб була попереджена, коли Зеленського хотіли ліквідувати під час поїздки в Миколаїв по Південному мосту.

Підсумовуючи цю тему і відповідаючи на питання про те, чи ризикне Україна скоїти вбивство Путіна, Зеленський відповів:

"Це війна, і Україна має всі права захищати свою землю".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розповів про те, що кремлівське керівництво підготувало план відсторонення його від посади. За його словами, в Москві придумали план дестабілізації в Україні під умовною назвою "Майдан-3", а реалізувати його хочуть до кінця 2023 року. Таку заяву глава держави зробив в інтерв'ю таблоїду The Sun.

Також, за словами президента, Україна зараз запобігає Третій світовій війні. В результаті російського вторгнення, Україна опинилася в центрі глобальних ризиків Третьої світової війни. Про це повідомляє британське видання The Sun з посиланням на слова президента України Володимира Зеленського.

Інші новини:

Новини заразКонтакти