Зеленський покарав Януковича жорсткими санкціями: всі подробиці

Зеленський, Янукович / president.gov.ua, УНІАН

Указ про введення санкцій проти Януковича і ще 3 осіб набирає чинності з дня його опублікування.

Президент Украни Володимир Зеленський запровадив санкції проти чотирьох осіб, серед яких президент-втікач України Віктор Янукович, російський олігарх Олег Дерипаска та інші, йдеться в указі №694/2022, опублікованому на сайті президента.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 жовтня 2022 року Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться в документі.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Проти кого ще ввели санкції

В указі зазначається, що санкції вводять проти:

"Відносно всіх чотирьох осіб строком на 10 років введено блокування активів, тобто тимчасове позбавлення права користуватися і розпоряджатися активами, що належать фізичній або юридичній особі, а також активами, щодо яких така особа може прямо або побічно (через інших фізичних або юридичних осіб) вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Віктор Янукович, який переховується від українського правосуддя на території Росії, у березні, закликав президента Володимира Зеленського "досягти мирної угоди" з Москвою. Крім усього іншого, він повторив тезу кремлівської пропаганди про "громадянську війну".

На початку липня Янукович закликав українців, не воювати і зробити свій вибір.

Читайте також:

Новини заразКонтакти