Захід має сили закінчити війну в Україні вже сьогодні: Подоляк назвав умови

Росію потрібно дотиснути, щоб припинити її агресію назавжди / Колаж: Главред, фото: Офіс президента України, 36 ОБрМП ім. Михайла Білинського

Замість розгляду "мирних ініціатив" західним партнерам варто наважитись на важливі кроки для встановлення справедливого миру.

У цивілізованого світу є можливість покласти край російській агресії в Україні і справедливо закінчити війну. Про це 24 каналу розповів радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

За його словами, не йдеться так звані "мирні ініціативи", які вигідні кремлівському диктатору Путіну. Наприклад, у ЗМІ ширилась ідея припинення вогню в Україні в обмін на гарантії безпеки від США та вступ України до Європейського Союзу.

Такі варіанти не розглядаються, як реальні для закінчення війни. Що насправді допоможе - це декілька важливих кроків, як от масштабування війни на території РФ, збільшення постачання зброї ЗСУ та дозвіл на удари вглиб РФ, які має зробити захід.

Подоляк наголосив, що Росія продовжуватиме мілітаризацію, здійснюватиме політичний та пропагандистський тиск як по Україні, так і по Європі, якщо не буде її програшу.

Хто такий Михайло Подоляк?

Михайло Подоляк - український політичний діяч, політтехнолог, журналіст, радник глави Офісу президента Володимира Зеленського. З початком повномасштабного вторгнення в Україну, брав участь в українсько-російських переговорах, пише Вікіпедія. Один з ключових спікерів ОП.

Можливість закінчення війни в Україні

Нагадаємо, офіційні представники України неодноразово заявляли, що говорити про мир та кінець війни можна лише на основі Формули миру, однак у ЗМІ з'явилося припущення, що наступ українських військових у Курській області відкрив "надійний третій шлях виходу з війни". Він уможливив переговори, в ході яких буде йти мова про обмін територіями.

Формула миру / Інфографіка: Главред

Напередодні Corriere della Sera писало, що Володимир Зеленський готовий до припинення вогню без визнання втрати територій в обмін на гарантії безпеки від США та прискорене членство в ЄС.

Раніше Financial Times опублікувало інформацію про те, що західні та українські офіційні особи нібито дійшли згоди, що основою для переговорів з Росією можуть стати сильні гарантії безпеки в обмін на тимчасовий контроль Росії над окупованими територіями. В ОП назвали це частиною ІПСО.

Читайте також про позицію України щодо справедливого миру:

Новини заразКонтакти