Захоплення Росією Києва, Харкова та чотирьох областей: у ЦСК відповіли на статтю FT

Збройні Сили України продовжують тримати оборону / Колаж: Главред, фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

Очевидно, що Путін не відмовився від ідеї захопити всю Україну та продовжує кидати весь наявний ресурс на фронт.

Видання Financial Times опублікувало статтю, в якій йдеться про плани країни-агресора провести великий наступ і захопити чотири області України, а також Харків і навіть Київ. У Центрі стратегічних комунікацій заявили, що панікувати через такі публікації не варто.

"Звучить, звичайно, страшно і віддає панічними настроями. Але, по суті, нічого нового журналісти не сказали. Очевидно, що Путін не відмовився від ідеї захопити всю Україну та продовжує кидати весь наявний ресурс на фронт", — зазначили в ЦСК.

При цьому в центрі зазначили, що плани Кремля не здійсняться, оскільки Збройні Сили України продовжують тримати оборону. Більш того, Київ надійно захищений.

У ЦСК нагадали, що російські окупанти не змогли дійти до Києва на початку 2022-го, коли українська армія була слабшою та менш озброєною, тому зараз їм це не вдасться і поготів.

"Замість того щоб панікувати і накручуватися, допомагайте Силам оборони: донатьте, волонтерьте, поширюйте важливу та перевірену інформацію", — додали в центрі.

Стаття FT про великий наступ РФ

Журналісти Financial Times пишуть про те, що Кремль виношує "плани" про новий наступ на Україну, який може бути реалізований вже влітку. Мета Москви - повна окупація Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Можливо, Кремль спробує захопити Харків і навіть Київ. Українська армія, ймовірно, змінить стратегію та перейде до "активної оборони", щоб перейти в контрнаступ у 2025 році.

Тим часом CNN пише про те, Україна в поточному році працюватиме над посиленням своєї оборонно-промислової бази. Істотних просувань на фронті не очікується як з боку ЗСУ, так і з боку окупантів. У 2025 році українські війська можуть піти в наступ, проте на півдні просування можливе щонайменше через два роки.

Генерал армії України Микола Маломуж вважає, що у російських окупантів є плани щодо наступу на Харків, але вони стосуються віддаленої перспективи.

За його словами, спочатку росіяни хочуть зайняти більш зручні оперативні позиції - перш за все, щоб не тільки створити передумови для свого наступу, а й погіршити наші оборонні позиції. А саме - витіснити ЗСУ на відкриту місцевість, в поля або лісопосадки, потім задіяти бронетехніку і ракетні системи, а вже далі просуватися вглиб Харківщини.

Інші новини:

Новини заразКонтакти