Вибухи в Криму: "Панцир" атакував пляж із людьми, ATACMS "накрили" базу ЧФ

РФ "відвела" ракети, спрямовані на військові об'єкти, на пляж із сотнями людей / Колаж Главреда. Фото: кримські пабліки

Пропагандисти хваляться, що їм частково вдалося відбити атаку на військові об'єкти РФ у Криму коштом жертв серед мирних громадян.

Окупанти 23 червня поцілили по пляжу в Севастополі снарядами ЗРК "Панцир". Тим часом ATACMS, як зізнаються пропагандисти, накрили таємний об'єкт Чорноморського флоту.

Сотня поранених у Криму - відповідальність російської ППО

Як зазначив експерт, OSINT-дослідник Олександр Коваленко, по пляжу в Севастополі "посипалися" снаряди від протиповітряного ЗРК "Панцир". За різними даними, постраждало щонайменше 100 осіб.

Зараз Росія намагається перекласти відповідальність своєї безрукої ППО на українських військових і США, які надали Україні ракети ATACMS.

Коваленко зазначив, що "Панцир" просто не призначений для збиття таких цілей як балістичні ракети ATACMS.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний та економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Є влучання по об'єкту Чорноморського флоту

Водночас ГРУшний паблік "Кремлівська табакерка" істерить про приліт по, як стверджується, секретному об'єкту Чорноморського флоту. 9 загарбників нібито "двохсоті".

При цьому пропагандисти Кремля не приховують, що по пляжу прилетіло саме від російської ППО, вихваляючись, що в іншому випадку жертв було б набагато більше. Звісно, маються на увазі прильоти по інших військових об'єктах російської армії в Криму, а не скупчення мирних мешканців.

Офіційних даних Генштабу щодо втрат РФ під час повітряної атаки на Крим 23 червня поки немає.

Вибухи в Криму 23 червня - головне

У низці районів Криму вдень, 23 червня, пролунали нові вибухи. Окупаційна "влада" заявляла про відбиття повітряної атаки. Повідомлялося про роботу російської ППО в Севастополі.

Згідно з "офіційною" інформацією, росіянам вдалося збити 5 "повітряних цілей" над територією міста. Деякі снаряди російської ППО влучили по пляжу з людьми, інші - впали в море.

Варто зазначити, що українські військові атакують у Криму виключно військові об'єкти загарбників. За підрахунками ЗСУ, за травень і червень Росія втратила в Криму близько 15 систем ППО в модифікаціях С-300, С-350, С-400. Знищено десятки пускових установок зазначених систем, понад 15 радіолокаційних станцій, понад 10 пунктів управління.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти