ЗСУ спростували дані про втрату 99 тисяч військових Росії у битві за Часів Яр

ЗМІ опублікували завищені дані щодо знищення військ РФ в районі Часового Яру / Колаж: Главред, фото: flickr

Нещодавно з'явилися дані про ліквідацію майже сотні тисяч окупантів у битві за Часів Яр. Однак в ЗСУ це спростували сказали, скільки РФ втратила військових.

Нещодавно видання Forbes опублікувало дані про те, що окупаційна армія РФ втратила до 99 тисяч військовослужбовців під час битви за Часів Яр. Речник ОСУВ "Хортиця" Нараз Волошин в етері телемарафону назвав цю інформацію неправдивою та озвучив, скільки насправді військових втратила країна-агресор за весь час активної ворожої операції навколо населеного пункту.

4 липня Forbes опублікував статтю, у якій йшлося про битву за мікрорайон Канал у Часовому Яру, звідки згодом українські військові були вимушені відійти на вигідніші позиції. З посиланням на військових експертів, видання стверджувало, що російські окупанти втратили внаслідок цієї битви 99 тисяч військових.

Волошин прокоментував, що ця цифра близька до реальності хіба в тому, що експерти та аналітики приписали її всій лінії бойового зіткнення на Сході України протягом трьох місяців.

Так справді у зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" у квітні зафіксовано втрати РФ - більше 24 тисяч військових, у травні - майже 26 тисяч окупантів, а в червні - майже 32 тисячі.

"Я не стану сперечатися з експертами. Але щодо Часового Яру цифра надто велика. Там цифра за весь час активної ворожої операції зі знищення мікрорайону Канал складає близько 5 тисяч... особового складу російського було знищено, поховано у посадках", - додав Волошин.

Хто такий Назар Волошин?

Назар Волошин - речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця», що створене під час відбиття російської збройної агресії у 2022 році і відповідає за східну ділянку лінії бойового зіткнення. Раніше працював в Організації Об'єднаних Націй.

Ситуація в районі Часового Яру - останні новини

Нещодавно стало відомо, що у Часовому Яру надалі українські сили утримуватимуть противника вздовж самого каналу, звідки їм довелося відступити. За допомогою артилерії - це можна робити довго.

Раніше повідомлялось, що ворог сконцентрував у районі Часового Яру певну кількість сил. Тактика противника ґрунтується на використанні авіації, яка повністю знищила забудови в мікрорайоні "Канал". Однак передумов для виходу ЗСУ з Часового Яру немає.

Нагадаємо, країна-агресорка Росія змогла захопити східний квартал Часового Яру, який відокремлений від основної частини міста водним каналом. Цей скромний успіх коштував Росії життя кількох тисяч солдатів.
Інші новини про ситуацію на фронті:

Новини заразКонтакти