ЗСУ - про ситуацію на полі бою: війська РФ активно атакують на двох напрямках

Ворог активно атакує під Мар'їнкою та Авдіївкою - ЗСУ / Колаж: Главред, фото: командування ОС ЗСУ, Міноборони РФ (ілюстративне фото)

Російські окупанти не залишають спроб оточити Авдіївку Донецької області, сказав представник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

Окупаційні війська агресора Росії активізувалися на Мар'їнському напрямку і, як і раніше. намагаються оточити Авдіївку. ЗСУ відбивають ворожі атаки. Противник знаходиться в поганому морально-психологічному стані. Про це заявив представник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що ворожі сили знову активно атакують на Мар'їнському напрямку. Там ЗСУ відбили за добу 15 атак.

"Також не знижується кількість авіаударів - всього в операційній зоні ОСГВ Таврія ворог завдав 15 авіаударів, один ракетний удар, провів 37 бойових зіткнень і здійснив 778 артилерійських обстрілів", - зазначив Штупун.

Авдіївський напрямок

За словами представника Сил оборони Таврійського напрямку, росіяни не залишають спроб оточити Авдіївку. Окупанти намагаються просунутися вперед і несуть великі втрати. Ворог постійно змінює концентрує зусилля на різних ділянках.

За минулі 24 години українські війська відбили 4 атаки у районах Новобахмутівки а Авдіївки, ще 17 атак було відбито близько Первомайського і Невельського. На Запорізькому напрямку відбито атаку ворога у районі Работиного.

У військ РФ поганий моральний стан

За словами Штупуна, морально-психологічний стан військ противника знаходиться на дуже низькому рівні через великі втрати.

"У деяких російських підрозділах внаслідок значних втрат дуже низький рівень морально-психологічного стану: окупанти налякані, і тому стріляють у все, що рухається, почастішали випадки вогню по своїх – як по піхоті, так і по безпілотниках. Також і далі фіксуються відмови особового складу брати участь в штурмових і наступальних діях, різними способами саботують участь в атаках російські екіпажі бронетехніки – знають, що шанс вижити досить невеликий, адже танки, БМП і БТР уражаються в атаці першими", - пояснив він.

Представник ЗСУ Олександр Штупун також підкреслив, що за минулу добу на Таврійському напрямку ворог втратив 512 осіб та 40 одиниць техніки. Двоє російських загарбників здалися в полон.

Війна Росії проти України

США не зменшать військову допомогу Україні у 2024 році, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. За його словами, зниження рівня підтримки може відбутися тільки після того, як українська держава зможе самостійно забезпечувати свої військові потреби.

ЗСУ в Євпаторії розтрощили пункт ППО всього Криму, розповіли у Центрі національного опору при ССО. Зокрема, партизани розвідали, що українські війська уразили два важливих об'єкти російських загарбників на окупованому півострові.

5 січня ЗСУ вдарили по аеродрому Саки у Криму, заявив командувач Повітряними силами Микола Олещук. Українські військові успішно вразили ворожу ціль.

Інші новини:

Новини заразКонтакти