ЗСУ можуть звільнити Херсон без бойових дій: британський експерт розповів, як це зробити

Звільнити Херсон можна без бойових дій / Колаж Людмила Денісова, УНІАН

Українським військовим потрібно оточити окупантів на Херсонщині.

Українські військові можуть спробувати звільнити Херсон від російських окупантів без бойових дій та обстрілів. Для цього їм потрібно лише оточити 20 тис. окупантів у регіоні. Про це заявив колишній гендиректор Королівського інституту об'єднаних збройних сил та професор Майкл Кларк, повідомляє Sky News.

Він додав, що українські захисники контратакують швидко та з великим наступом.

Якщо українським бійцям вдасться оточити окупантів, то росіяни будуть змушені без бою вивести війська з міста.

"Я думаю, що вони хотіли б оточити 20 000 або близько того російських військ, які знаходяться на захід від Дніпра. Вони не хочуть бомбити місто, і тому вони зможуть повернути Херсон, просто провівши цей швидкий наступ, який загрожує оточенням 20 000 солдатам", - сказав Майкл Кларк.

Звільнення Херсонської області

Раніше керівник об'єднаного координаційного штабу прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що наші захисники вже проводять операцію зі звільнення Херсонщини. Вона зазначила, що контрнаступ в Херсонській ЗСУ буде сучасними методами, зокрема, виснажуючи ворога.

Генерал Дмитро Марченко, який командував обороною Миколаєва, заявив, що для успішного контрнаступу в Херсонській області Україні необхідно мати щонайменше втричі більше військ, ніж у противника. Звільнення Херсона буде "непростим завданням", адже російські окупанти підготувалися до оборони. В таких умовах складно що-небудь прогнозувати, наголосив генерал.

Нагадаємо, політичний та економічний експерт Тарас Загородній зазначав, що можливі терміни закінчення війни РФ проти України визначить те, як розвиватиметься ситуація на фронті. Зараз ключовою точкою є навіть не Херсон, а Херсонська область, де перебуває велике угруповання російських військ, що налічує 25 тисяч військовослужбовців. Це угруповання зараз фактично оточене.

Інші новини:

Новини заразКонтакти