ЗСУ доб'ють окупантів на території РФ: військовий експерт розкрив несподіваний сценарій

Роман Світан спрогнозував варіанти завершення війни / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, фото: 35 ОБрМП імені Михайла Остроградського

Один з варіантів передбачає вихід ЗСУ на територію Росії, не виключив Роман Світан.

Варіанти розгрому російських окупаційних військ не виключають ймовірності заходу підрозділів Збройних сил України на територію РФ, заявив полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

"Перший варіант, який передбачає переміщення ЗСУ на територію Росії, здійснити простіше. Справа в тому, що для оптимального прикриття військ при наступі на розрізання фронту виникає проблема утримання флангу. Завдання головної колони - насипати і просуватися, а фланги треба якось тримати», - розповів він в інтерв'ю Главреду.

Військовий експерт вважає, що для утримання флангу, ЗСУ буде необхідно просуватися вздовж річок.

"Сіверський Донець протікає повз Луганськ, переходить на територію Росії і впадає в Дон. Дон, в свою чергу, впадає в Таганрозьку затоку Азовського моря. Для правильного виконання бойового завдання слід йти вздовж Сіверського Дінця до Дону і далі вздовж нього - так буде можливість прикритися річкою від російських військ, а далі вже з території Росії знищувати її війська. Це найоптимальніший варіант", - пояснив він.

Разом з тим співрозмовник уточнив, що в разі відсутності рішення про захід на територію Росії, тоді потрібно буде провести двоетапну операцію.

"На першому етапі потрібно з Луганська йти вздовж кордону на південь до Новоазовська. На другому - зайти з боку Волновахи, через Тельманове і вийти до Новоазовська на Сєдово. У такому випадку все відбудеться на території України, але діяти буде складно. Все буде залежати від прийняття рішення військовим командуванням. Якщо вирішать, що потрібно заходити в Росію – підемо, ні – тоді будемо йти вздовж державного кордону», — додав Світан.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовик, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Дивіться відео - Роман Світан прогнозує результати контрнаступу ЗСУ:

Раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що війна в Україні завершиться з поверненням до кордонів станом на 1991 рік. Якщо не буде повернуто під контроль Києва Крим чи Донбас, війна триватиме.

"Завершити цю війну можна тільки одним шляхом - це повернення кордонів у будь-якій формі, але кордонів наших зразка 91-го року", - сказав він.

Війна Росії проти України триватиме до 2024 року. При цьому жодна зі сторін не здобуде перемоги, але обидві відмовляться вести переговори про припинення конфлікту. Про це йдеться в "злитих" в Мережу секретних матеріалах розвідки США, пише The Washington Post.

Директор соціологічної служби Український барометр Віктор Небоженко говорив, що війна в Україні може тривати до літа 2023 року. Причому, за його словами, війна закінчиться не перемогою України, а урочистим похороном Путіна.

Більше новин:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти