Усе під контролем, Україна бачить територію РФ на 400 кілометрів углиб - Данілов

Данілов заявив, що Україна бачить територію РФ на 400 кілометрів вглиб / УНІАН

РНБО стежить за ситуацією біля кордонів України і спостерігає за переміщенням військ Росії, зазначив Данілов.

РНБО України стежить за ситуацією на кордоні. І спостерігає за всім, що відбувається на території Росії вглиб на 400 кілометрів, розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Як повідомляє Apostrophe, Данілов запевнив журналістів, що все під контролем. "У нас все під контролем", – сказав Секретар РНБО.

Крім того, він спрогнозував, чи є зараз реальна загроза повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Коли 30 жовтня через газету Washington Post почали роздувати ситуацію, що тут велике скупчення військових та інше – ми чітко дали зрозуміти, що ми володіємо інформацією, в той час цього не було. Чи є зараз збільшення військової присутності на кордонах з нашою територією? Так є. Але воно вже не настільки (велике - ред.), не вкрай критичне для того, щоб зараз підкреслювати, що все, от завтра вони почнуть", - пояснив він.

Данілов підкреслив, що РНБО стежить за ситуацією і спостерігає за переміщенням військ Росії.

"Ми ясно розуміємо, що знаходиться в радіусі 200 км від нашого кордону. Саме кордони, не лінії зіткнення з Російською Федерацією. З їх прислужниками, які там на сьогодні є. Ми чітко розуміємо, що знаходиться на відстані до 400 км від нашого кордону, ми розуміємо, що це за угруповання, ми розуміємо їх кількість, розуміємо, чим вони оснащені – у нас це все під контролем і ми інформацію від відповідних інституцій отримуємо з цього приводу щодня. Сьогодні такої небезпеки ми не бачимо. Чи може вона з'явитися завтра? Так, може. Бо ми не знаємо, що там в голові у людей, які сидять в Кремлі і як вони на сьогодні міркуватимуть про ті чи інші речі", – зазначив Данілов.

Секретар РНБО також розповів про перспективи деокупації ОРДЛО.

"Тут така проста річ: чи можемо ми звільнити Донецьку і Луганську області військовим способом? Так, можемо. Чи будемо ми це робити? На сьогодні - ні. Чому? Бо ми розуміємо, що це будуть за людські жертви. Для нас життя людини - це найвища цінність", - розповів Данілов.

Можливе вторгнення Росії в Україну

20 листопада з'явилися нові дані розвідки США про можливе військове вторгнення РФ в Україну. Кремль не блефує, і залишилося зовсім небагато часу, щоб запобігти нападу на Україну, писало видання The New York Times.

Американські видання The Washington Post і Politico оприлюднили матеріали, в яких йшлося про концентрацію військ РФ біля кордонів України. Як підтвердження своїх аргументів вони також показали супутникові знімки пересування російських військ.

Спікер Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що Штати готуються до "непередбачених обставин" у зв'язку з скупченням російських військ біля кордонів України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на Росію чекають наслідки у разі вторгнення до України, але військової підтримки Києву в Альянсі не нададуть.

Вам може бути цікаво:

Автор: Адріана Бубновська
Новини заразКонтакти