Ворог "мститься": у ЗСУ розповіли про нову тактику росіян на півдні та в Криму

У ЗСУ розповіли про нову тактику росіян на півдні та в Криму / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха

Представниця ОК "Південь" зауважила, що коли йде бойова робота, розмови про події, які розгортаються, можуть бути передчасними.

Останнім часом сповіщення про повітряну тривогу у тимчасово окупованому Криму та на півдні України "перегукуються". Це може свідчити про те, що країна-агресорка Росія вигадала нову тактику у війні проти України. Про це розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Зараз ви бачите, що "перегукуються" сигнали повітряної тривоги з нашим, але тимчасово окупованим Кримом та нашим же півднем. Треба розуміти, що ворог підступний, ворог намагається зробити вигляд, що він нібито "мститься" за те, що йому прилітає", - розповіла Гуменюк, зауваживши, що "насправді вже доволі давно зрозуміло, хто на кого напав".

Висловлюючи свою думку про вибухи, які сталися в Криму, представниця ОК "Південь" зауважила, що коли йде бойова робота, розмови в прямому ефірі про події, які розгортаються, можуть бути передчасними.

"Можу тільки сказати, що робота ця комплексна, велика й потужна. Будемо сподіватися, що результати її також будуть відповідними. І боротьба за наші території може бути досить насиченою", - констатувала Гуменюк.

Вибухи в Криму

Як повідомляв Главред, у тимчасово окупованому Севастополі в ніч на 30 жовтня було голосно – пролунали вибухи. Місцевий гауляйтер Михайло Развожаєв заявив, що сили Чорноморського флоту відбивають атаку безпілотників. За інформацією Міноборони РФ, в Чорному морі виявили два безекіпажних катери.

Російські пабліки вважають, що півострів був атакований ракетами ATACMS. Серед російських військових 17 осіб поранено, пошкоджено 5 одиниць техніки.

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону не підтвердив, але й не спростував дані про атаку на базу ППО РФ в окупованому Криму цієї ночі. Пізніше в Центрі стратегічних комунікацій повідомили, що ЗСУ вразили стратегічний об'єкт системи ППО в Криму в ніч на 30 жовтня і знищили С-400 біля Луганська 25 жовтня.

Нагадаємо, ще одне судно окупаційного Чорноморського флоту РФ підірвалося в захопленому Росією Севастополі. Пошкодження в результаті підриву отримав великий гідрографічний катер Володимир Козицький, призначений для пошуку морських мін.

Вас може зацікавити:

Новини заразКонтакти