Ворог бив "Кинджалом", "Цирконом" і "Калібрами": скільки ракет РФ вдалося збити

З'явилися подробиці удару РФ по Україні / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, АрміяІнформ

РФ завдала комбінованого удару по Україні з використанням ракет, розповів Микола Олещук.

Під час масованого удару по Україні в понеділок, 8 липня, країна-агресор РФ випустила 38 ракет, повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

При цьому українським захисникам вдалося збити 30 ракет росіян, повідомив він у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що близько 10 ранку ворог завдав комбінованого ракетного удару по Україні з використанням ракет повітряного, морського і наземного базування.

Загалом, за попередніми даними, російські військові злочинці випустили 38 ракет різних типів:

Хто такий Микола Олещук

Микола Миколайович Олещук (нар. 25 травня 1972, м. Луцьк) — український воєначальник, генерал-лейтенант. Командувач Повітряних сил Збройних сил України (від 9 серпня 2021). Має звання Героя України, пише Вікіпедія.

Неодноразово залучався до виконання бойових (службових) завдань у складі сил та засобів антитерористичної операції та операції об'єднаних сил на території Донецької та Луганської областей.

Під час повномасштабного російського вторгнення генерал-лейтенант Микола Олещук організував ефективну протиповітряну оборону Києва, Одеси, Львова, Дніпра тощо. Завдяки рішенням генерал-лейтенанта вдалося вивести з-під удару літаки бригад тактичної та транспортної авіації, провести успішне застосування авіації, зенітних ракетних військ та не допущено панування ворожих літаків у повітрі.

Водночас командувач ЗС уточнив, що протиповітряній обороні вдалося знищити 30 ворожих ракет:

/ t.me/ComAFUA

Ракетний удар по Україні 8 липня - останні новини

У понеділок вранці, 8 липня, РФ завдала масованого удару по Україні, вибухи прогриміли в багатьох регіонах. У Києві влучання було по корпусах дитячої лікарні "Охматдит" у Шевченківському районі. Також у пабліках з'явилося безліч фотографій і відеороликів, на яких видно руйнування в одному з корпусів цієї медустанови.

Пізніше стало відомо, що внаслідок ракетного удару в Дніпровському районі пошкоджено багатоповерхову будівлю медцентру. Унаслідок атаки РФ 4 загиблих, ще 3 травмовано, сталося часткове руйнування будівлі.

Як повідомлялося, внаслідок ракетної атаки РФ по Кривому Рогу відомо про десятки поранених, крім того, за даними Ради оборони міста, попередньо - 10 загиблих.

/ Інфографіка Главред

Більше новин:

Новини заразКонтакти