Якщо Путін помре, війни не буде: Зеленський назвав умову завершення агресії РФ

Завершення війни залежить від Володимира Путіна, впевнений Володимир Зеленський / Офіс президента, kremlin.ru

В авторитарному режимі багато що залежить від однієї людини, вважає президент України.

Президент Володимир Зеленський розповів про те, коли може закінчитися війна, розв'язана РФ проти України.

На його думку, якщо президент країни-агресора Володимир Путін помре, то війна завершиться, через те, що інституції РФ перестануть працювати. Про це глава держави заявив у спецвипуску шоу Netflix "Мій наступний гість не потребує представлення", повідомляє LIGA.net.

При цьому він звернув увагу на те, що необхідно констатувати - великий відсоток росіян вірить Путіну.

"Це знаєте як: закрити вікно і сховатися від війни. Обтрусіть це. Ось і все. Не знати, де ти живеш. Не визнавати дійсність. А є люди, які просто бояться. Які розуміють реальність, але просто бояться", - підкреслив президент.

При цьому він вважає, що війна може закінчитися в результаті хвороби або нещасного випадку з Путіним, тому що в авторитарному режимі багато що залежить від однієї людини.

"Тому, коли така людина йде, інституції зупиняються. Такий час був в СРСР. Зупинилося все. Їм буде складно. Вони будуть займатися внутрішньою політикою, а не зовнішньою", - додав Зеленський.

Раніше радник голови ОП Михайло Подоляк заявив про те, що Росія вже програла війну, розв'язану проти України.

Він вважає, що мобілізація в РФ тільки відтягує її поразку в часі.

Директор Центру армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак заявив, що після завершення гарячої фази війни протистояння з російською армією триватиме ще 10-15 років. Він підкреслив, що Україні потрібно забезпечити належний оборонний потенціал, щоб не відбулося другої спроби повномасштабного вторгнення в Україну.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна поверне всі свої території, включаючи Крим і Донбас. За його словами, частина територій буде повернута військовим шляхом, а частина – дипломатичним. Водночас Кулеба зазначив, що зараз занадто рано робити будь-які прогнози щодо того, які тимчасово окуповані регіони будуть повернуті завдяки злагодженим діям ЗСУ, а які – за столом переговорів.

Читайте більше:

Новини заразКонтакти