В Україні скасували підвищення тарифів на воду

Тарифи на воду не будуть підвищувати / колаж: Главред, фото: УНІАН, рixabay.com

Національна комісія з енергетики та комунальних послуг скасувала свої рішення про підвищення тарифів.

НКРЕКП скасувала рішення на подорожчання тарифів щодо централізованого водопостачання та водовідведення.

Під час попереднього засідання Національна комісія прийняла рішення щодо підвищення тарифів на послуги 34 водоканалів. З 1 липня 2023 року тарифи на водопостачання мали зрости в середньому на 32%. Однак сьогодні, 3 липня, рішення скасували, повідомили на сайті НКРЕКП.

"Верховний Головнокомандувач в період воєнного стану висловився проти рішення про перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, що є самодостатньою підставою для скасування прийнятого Регулятором рішення. Крім цього, Прем’єр-міністр України наголосив на необхідності проведення консультацій щодо такого рішення. У зв’язу з цим пропоную скасувати постанови від 29 червня 2023 року відповідно до переліку, який оприлюдений в проєкті рішення", - зазначив Голова НКРЕКП К.Ущаповський.

Комуналка для українців

Нагадаємо, що українці можуть платити за світло вдвічі менше. Українці можуть в два рази скоротити суми в платіжках за електроенергію - для цього необхідно встановити двозонний лічильник.

Хто із українців має право отримати знижку на газ. Клієнти Державної компанії "Нафтогаз України" мають можливість отримати знижку на "блакитне паливо" в розмірі 1%.

Українцям підвищать тарифи на електрику та перерахують субсидії. Через підвищення тарифів на електрику в Україні внесли зміну на процес оформлення субсидій. Тепер можна офромити виплати в один клік та потрібно мінімум документів.

У Міненерго пояснили, чому українцям збираються підняти тарифи на світло. У Міненерго анонсували підвищення тарифів на світло через брак грошей для відновлення енергосистеми та її підготовку до зими 2023/24.

Більше важливих новин:

Новини заразКонтакти