В Україні продовжать мобілізацію та воєнний стан: у Раду внесли законопроєкти

Президент пропонує продовжити мобілізацію та воєнний стан ще на 90 діб / Колаж: Главред, фото: УНІАН

Наразі воєнний стан і мобілізація тривають до 14 лютого. Президент пропонує продовжити їх ще на 90 діб.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації та воєнного стану. Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

Наразі воєнний стан і мобілізація тривають до 14 лютого. Президент пропонує продовжити їх ще на 90 діб.

"Цього тижня буде і пленарне засідання Верховної Ради. Навіть відкриття нової, вже 11-ї, сесії парламенту. Планується низка важливих голосувань", - написав Железняк.

"Найближчим часом очікуємо, що президент внесе на затвердження парламенту укази про продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації. З 14 лютого 2024 року і, цілком ймовірно, на 90 днів - до 13 травня 2024 року", - уточнив він.

Для продовження мобілізації та воєнного стану необхідне схвалення Верховної Ради. Голосування в парламенті заплановано вже на середину найближчого тижня. Це буде вже десяте голосування за воєнний стан від початку війни.

Мобілізація 2024 - які зміни очікуються найближчим часом

30 січня Кабінет міністрів передав до Верховної Ради нову версію законопроєкту про мобілізацію . У ній, зокрема, йшлося про зниження призовного віку до 25 років, обмеження для ухильників і нову систему видачі повісток через електронний кабінет військовозобов'язаних.

Також у проєкті містяться нововведення для військовозобов'язаних, які користуються консульськими послугами та перебувають за кордоном.

Це оновлений варіант законопроєкту про мобілізацію. Попередній - після численної критики з боку громадськості та правозахисників - було повернуто Кабміну для доопрацювання пропозицій.

Інші новини:

Новини заразКонтакти