У Раді розповіли, що хочуть зробити з "обмежено придатними" до служби в ЗСУ

Після повторної комісії люди, яких раніше визнали обмежено придатними, можуть скерувати до бойових частин, сказав нардеп Веніславсікй / Колаж: Главред, фото: Главред, УНІАН

Повторне проходження ВЛК, як заявив народний депутат Федір Веніславський, дасть можливість прибрати корупційні ризики

Повторне проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) для обмежено придатних громадян, як вважають нардепи, дасть змогу прибрати корупційні ризики і визначити реальну придатність громадян до військової служби. Про це в ефірі телемарафону заявив народний депутат Федір Веніславський.

За його словами, після повторної комісії люди, яких раніше визнали обмежено придатними, можуть направити до бойових частин.

Веніславський звернув увагу і на те, що вищевказану норму чоловіки часто використовували для перетину кордону. На його думку, повторне проходження ВЛК дасть змогу прибрати корупційні ризики.

"Вони можуть бути мобілізованими, якщо будуть визнані придатними, і тим самим поповнити, ті вакантні місця в бойових бригадах", - заявив Веніславський.

Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні - комплекс заходів, які проводяться з 2014 року у зв'язку з військовим вторгненням Російської Федерації.

У період із 2014 до 2015 року Київ провів шість хвиль часткової мобілізації, під час якої до армії призивали переважно громадян із досвідом військових дій або строкової служби в армії віком від 20 до 60 років.

24 лютого 2022 року Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. Київ оголосив загальну мобілізацію. До лав Сил оборони та безпеки призиваються військовозобов'язані громадяни (переважно - чоловіки) віком від 27 до 60 років.

Мобілізація в Україні: що відомо

Нагадаємо, що в Раді озвучили деталі законопроєкту про мобілізацію. Як розповіли в комітеті Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки, йдеться про обмеження кількості опікунів для людей з інвалідністю. Народні обранці зараз шукають прийнятну формулу.

У Кабміні розкрили плани Києва щодо мобілізації 500 тисяч українців. Україні для продовження боротьби з агресором Росією потрібні артилерійські снаряди, а також ракети великої та малої дальності, сказав Денис Шмигаль.

Боєць ЗСУ емоційно висловився про мобілізацію та необхідність молодих бійців. Військовий зауважив, що саме залучення молодих людей зумовили успіх "Азова" у 2014 році. На думку Жоріна, треба якомога більше залучати до війни молодь.

Інші матеріали:

Новини заразКонтакти