В ЄС вистачає недоброзичливців: експерт назвав умову гарантії безпеки для України

Тарас Загородній / УНІАН

Україна повинна проводити активну політику щодо захисту свого суверенітету, впевнений Тарас Загородній.

Використовуючи прецедент Швеції та Фінляндії, Україна можемо вимагати прямих гарантій безпеки від США, заявив політичний та економічний експерт Тарас Загородній.

Разом з тим він упевнений в тому, що Україна повинна проводити активну політику щодо захисту свого суверенітету. Таку думку він висловив в інтерв'ю Главреду.

"Тому все залежить від нас. Не потрібно заглядати в рот іншим, адже все, що говориться в європейських столицях, не є істиною в останній інстанції, там досить наших недоброзичливців, які грають в свою гру. Україні теж потрібно грати в свою гру. Добрим словом і пістолетом завжди можна домогтися більше, ніж просто добрим словом», - упевнений співрозмовник.

Він вважає, що Україна повинна бути мілітаризована за новими технологіями, а також повинна мати замкнуте виробництво на своїй території, «щоб ніхто нас не контролював і не диктував умови».

"Нинішня війна показала, що ще потрібно примудритися купити десь зброю, а якщо купиш, то потім обов'язково постане питання контролю над цією зброєю. Тому в Україні повинна бути замкнута система виробництва зі своїм софтом, щоб ми не ставили питання, куди стріляти, коли і як. У нас повинна бути нормальна активна політика», - додав Загородній.

Нагадаємо, раніше раніше Еммануель Макрон заявив – Росії потрібно надати гарантії в майбутній системі безпеки в Європі (якраз в той період, коли Кремль знову почне мирні переговори з офіційним Києвом).

"Ви думаєте, що коли ми проходили випробування, пов'язані з Ельзасом і Лотарингією [прикордонні французькі регіони, які були практично 50 років окуповані Німеччиною - Главред], ми б хотіли, щоб світовий лідер говорив нам зробити те чи інше? Так і тут – це вирішувати українському народу самостійно, а не нам вирішувати, на яких умовах, як і коли (проводити переговори – Главред)", - розповів Макрон.

Інші новини:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти