Україна нарощує обсяги виробництва ракет: подробиці Ставки Зеленського

Україна розвиває свою ракетну програму / Колаж: Главред, фото: DeepState, УНІАН

Україна, за повідомленнями західних ЗМІ, вже має свої далекобійні ракети, здатні уражати військові обʼєкти окупантів на території РФ.

Українська влада спрямовує додаткове фінансування на розвиток ракетної програми, повідомив президент Володимир Зеленський у вівторок, 6 серпня, за результатами Ставки з військовим керівництвом.

Зокрема, було обговорено ситуацію на Покровському, Торецькому і Харківському напрямках, де росіяни на зараз активно наступають.

Головнокомандувач Олександр Сирський на місці й тримає ситуацію під особистим контролем, зазначив Зеленський.

Крім того, на Ставці заслухали доповіді обох розвідок щодо найближчих дій Росії. Окремо розглянули й питання виробництва українських ракет.

«Питання номер два - власні дрони та ракети. Потреба Сил оборони до кінця року та динаміка виробництва. Доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, віцепрем’єра з інновацій Михайла Федорова та міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна», - ідеться у повідомленні глави держави.

Рішенням Ставки спрямували додаткове фінансування на нашу ракетну програму. Ракет власного виробництва буде більше, підкреслив Зеленський.

Ще одна доповідь міністра оборони Рустема Умєрова – щодо насичення зброєю та технікою додаткових бригад. Активно працюємо з партнерами.

Що таке Ставка Верховного Головнокомандувача ЗСУ?

Ставка Верховного Головнокомандувача Збройних сил України (СВГ) – надзвичайний орган найвищого військового керівництва України, який у період реальної війни-агресії здійснює стратегічне управління Збройними силами України та іншими військовими формуваннями держави. Робочим органом є Генеральний штаб ЗСУ, пише Вікіпедія.

Війна в Україні - Україна вдосконалює ракетну систему

Через політичні обмеження у застосуванні західного озброєння углиб Росії Україна розгорнула власну ракетну програму.

Нещодавно президент Володимир Зеленський натякнув, що у рамках цієї програми "вже є практичні результати". За його словами, зросли поставки певних видів озброєння у військо.

Крім того, Україна розвиває виробництво далекобійних дронів.

Експерти ж зауважують, що Україна ще з девʼяностих має власні напрацювання у сфері ракетобудування і купу нереалізованих проєктів. Головним чином на розвиток цієї ініціативи впливатимуть фінанси, наявність фахівців і складність поставлених завдань.

Ще у березні 2024 року ЗМІ писали, що Україна модернізувала "Нептуни", зокрема було збільшено дальність удару - до 400 км та розподіл цілей в одночасній атаці для забезпечення результативного залпового вогню. Відтепер протикорабельні комплекси можуть бити не тільки у морі, а й на суші.

Протягом останнього часу Україна, імовірно, застосувала "Нептун" в атаці на порт "Кавказ" та на нафтобазу у Краснодарському краї у червні 2024 року.

За спостереженнями ЗМІ, у квітні 2024 року Україна збільшила виробництво цих ракет у 10 разів.

Ракети Нептун - основні характеристики / Інфографіка: Главред

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти