Україна зможе завдати удару у відповідь у разі атак на енергетику

Україна зможе завдати удару у відповідь у разі атак на енергетику / колаж: Главред, фото: pexels, 14 ОМБ

В Україні розглядають можливість дзеркальної атаки, якщо Росія завдаватиме ударів по енергетичній інфраструктурі.

Відповідні удари за атаку на енергооб'єкти взимку можуть бути нанесені по російській нафтогазовій інфраструктурі. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Міністр стверджує, що з падінням температури повітря Росія з великою ймовірністю посилить інтенсивність ударів і такий підхід був би справедливим, якби Україна відповідала атаками на енергетичну інфраструктуру.

У відповідь на питання про те, чи можуть анонсовані Зеленським удари у відповідь включати в себе атаки на нафтогазові об'єкти, Галущенко сказав:

Це було б тільки справедливо.

При цьому, він заперечує той факт, що такий стан справ може привести до стрибка цін і потрясінь на світовому ринку.

Галущенко переконаний, що в світі і інші виробники можуть заповнити поставки палива, тому можливі удари у відповідь по енергоструктурі Росії не стали б настільки критичними.

Я маю на увазі, що це паливо, яке можна купити не тільки в Росії. Я впевнений, що світ впорається, - додав Галущенко.

Однак також міністр акцентував увагу на тому, що він не є військовослужбовцем і можливі цілі енергетичних операцій на території Росії під час зустрічі з представниками уряду США не обговорював.

Ситуація в енергосистемі України

Нагадаємо, окупанти агресора Росії взимку можуть знову повторити акти енергетичного терору, але вже у великих масштабах. Україні потрібно захистити свої міста, енергоінфраструктуру і коридори в Чорному морі, щоб вистояти в битві і здобути перемогу. Про це заявив президент Володимир Зеленський.

Однак, енергетична система України повністю готова до зими, вперше зробили і систему захисту від ракетних атак агресора Росії. Єдиною загрозою енергетики є обстріли окупантів і в країні можливі блекаути, але вони будуть короткочасними. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Інші новини:

Новини заразКонтакти